Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Ministarstvo turizma osiguralo 5 milijuna kuna u 2020. godini za cikloturizam na kontinentu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.02.2020. 12:04 
Naslov:  Ministarstvo turizma osiguralo 5 milijuna kuna u 2020. godini za cikloturizam na kontinentu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za dodjelu potpora temeljem Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2020. godini za koji je osigurano 5.000.000 kuna.

Jačanje kontinenta u turističkom smislu pridonosi ravnomjernijem turističkom razvoju naše zemlje, a upravo je to jedan od ciljeva Vlade RH. Pri tome cikloturizam, uz primjerice gastro i zdravstveni turizam, predstavlja proizvod visoke atraktivne vrijednosti čiji je razvoj posebice značajan za kontinent koji ima sve preduvjete za snažnije turističko pozicioniranje. Osim toga, cikloturizam privlači goste tijekom čitave godine, a uz njega se naglašavaju prirodne i kulturne vrijednosti u destinacijama te time promovira održivost i očuvanje što je jedan od temelja budućeg razvoja turizma u Hrvatskoj“, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli povodom objave javnog poziva.

Sredstva su namijenjena javnom sektoru - jedinicama područne (regionalne) samouprave, odnosno sljedećim županijama: Bjelovarsko-bilogorska, Brodsko-posavska, Karlovačka, Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska, Ličko-senjska, Međimurska, Osječko-baranjska, Požeško-slavonska, Sisačko-moslavačka, Varaždinska, Virovitičko-podravska, Vukovarsko-srijemska i Zagrebačka.

Prema prethodnom izrađenom Operativnom planu razvoja cikloturizma županije (2017.-2020.), sufinancira se izrada prometnih elaborata u svrhu trasiranja i označavanja cikloturističkih ruta; izrada/postavljanje signalizacije/info ploča duž cikloturističkih ruta, uključujući oznaku EuroVelo rute;

- uređenje/opremanje cikloturističkih ruta i postavljanje servisnih stanica za popravak bicikala duž cikloturističkih ruta; izrada projektno-tehničke dokumentacije za dogradnju/izgradnju biciklističkih staza (uključujući i staze za određene tipove biciklizma – enduro, XC, downhill i sl.); izrada standarda za „bed&bike“ smještajne objekte; postavljanje brojača biciklističkog kretanja/prometa na graničnim prijelazima (ulaz/izlaz EuroVelo rute), na dr. međunarodnim pravcima biciklističkih ruta (Savska ruta, Dravska ruta, Ruta Panonski put mira i sl.), u gradovima na glavnim biciklističkim pravcima kretanja, kod glavnih turističkih atrakcija na udaljenim točkama u ruralnom prostoru i sl.; uređenje cikloturističkih odmorišta/vidikovca na cikloturističkim rutama (smart odmorišta, nadstrešnice, stalci za bicikle, postavljenje pametnih klupa, postavljanje info tabli o odmorištu i relevantnim informacijama o lokalitetu/destinaciji i sl).

Ministarstvo sufinancira do 90 posto opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog projekta. Minimalni iznos potpore iznosi 100.000,00 kn, a maksimalni 500.000,00 kn.

Podsjećamo da je Ministarstvo turizma u 2017. godini kroz predmetni Program sufinanciralo izradu Operativnih planova razvoja cikloturizma za 14 kontinentalnih županija. Operativnim planovima su dane jasne smjernice i prioriteti razvoja cikloturizma pojedine županije te su postavljeni temelji za razvoj cikloturizma na kontinentu. Program razvoja cikloturizma na kontinentu je u posljednje 3 godine izazvao izuzetan interes svih kontinentalnih županija i svaka od njih je napravila veliki iskorak u razvoju ovog oblika turizma. Razvoj cikloturizma ima važnu ulogu u razvoju kontinentalnog turizma, a što u konačnici doprinosi ravnomjernijem turističkom razvoju naše zemlje, produljenju turističke sezone i pozicioniranju Hrvatske kao destinacije raznolike i bogate turističke ponude.

Javni poziv otvoren je do 13. ožujka 2020. godine. Više informacija o uvjetima, uključujući potrebne obrasce objavljeno je na službenim web stranicama Ministarstva turizma.



Tekst: Mint.hr
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: