Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



26-godišnji Đakovčanin tijekom današnjeg dana bit će pušten kući

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65441
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.02.2020. 17:24 
Naslov:  26-godišnji Đakovčanin tijekom današnjeg dana bit će pušten kući
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Tijekom današnjeg dana 26-godišnji Đakovčanin koji je prije desetak dana doputovao iz Kine, a u subotu je s povišenom temperaturom zaprimljen u KBC Osijek, bit će pušten kući, potvrdila je u današnjoj izjavi za medije predstojnica Klinike za infektivne bolesti KBC-a Osijek Ljiljana Perić.

"Pacijent nije više bolesnik, zdrav je, dobrog je općeg stanja i bez temperature. Kako su rezultati testiranja negativni i kako nije više ni u inkubacijskom periodu, jer je prošlo 13 dana od njegovog povratka iz Kine, mislim da bojazni nema ni za ostale kontakte. Sve kontakte prati naša epidemiološka služa, kako kontakte s potencijalnim bolesnikom tako i sve kontakte koji stižu iz zemalja u kojima ima Corona virusna infekcija", izjavila je dr. Perić.

Ne čekaju se kontrolni nalazi jer je prof. Alemka Markotić iz Referentnog centra za mikrobiološku analizu „Dr. Fran Mihaljević“ iz Zagreba jučer izjavila za medije kako je nalaz za bolesnika u KBC-u Osijek negativan. Perić je dodala kako je uobičajen postupak u ovakvim slučajevima da se rezultati KBC-a šalju na analizu u referentne centre.

Na pitanje kako su drugi pacijenti na Odjelu reagirali na mogući susret s Corona virusom, Perić je rekla kako su ostale pacijente adekvatno izolirali i smjestili u drugi prostor. Samog bolesnika koji dođe na zarazni odjel ponekad se mora premjestiti i odvojiti od ostalih jer svi se bolesnici grupiraju, a u isti prostor stavljaju se samo oni koji smiju biti zajedno.

Na pitanje jesu li u KBC-u Osijek spremni za slučaj pojave Corona virusa, dr. Perić odgovorila je kako su i nadležno ministarstvo i ravnateljstvo KBC-a spremni za sva eventualna epidemiološka događanja, izrazivši nadu kako ih ipak neće biti.

Upitana kako će se postupati s pacijentom koji dođe iz Kine a koji ima povišenu temperaturu ili druge simptome, dr. Perić je odgovorila: "Ukoliko ima simptome bolesti sigurno će se postupati ovako da će ga svaki liječnik uputiti nama a da ćemo mi svaki simptom, dok ne dokažemo da ne pripada Corona virusnoj infekciji, pažljivo analizirati. Ako zdrava osoba, koja je imala potencijalni kontakt u nekoj zemlji sa osobama koje su imale Corona virus, stigne u našu regiju, naša nadležna epidemiološka služba promptno izlazi na teren, zbrinjava sve kontakte, prati ih i izolira kroz vrijeme inkubacije".



Tekst: Osijek031.com
Foto: Ilustracija


Pročitajte i..
U osječkom KBC-u u izolaciji zadržan muškarac pod sumnjom na koronavirus - čekaju se rezultati nalaza
26-godišnji mladić iz Đakova nema koronavirus

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: