Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Od 1. veljače poskupljuje voda u gradu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65429
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 31.01.2020. 12:33 
Naslov:  Od 1. veljače poskupljuje voda u gradu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nadzorni odbor Vodovod-Osijek d.o.o na svojoj posljednjoj sjednici donio je odluku o povećanju varijabilnog dijela cijene vode, odnosno poskupljenju vodne usluge za građane Osijeka.

Po novom, za fizičke osobe osnovna cijena usluge javne vodoopskrbe (varijabilni dio) povećava se za 1 kn, dok se osnovna cijena usluge javne odvodnje (varijabilni dio) povećava za 1,18 kn. Pravnim osobama se osnovna cijena usluge javne vodoopskrbe (varijabilni dio) povećava za 1,77 kn, a osnovna cijena usluge javne odvodnje (varijabilni dio) za 2,07 kn.

Konkretno, fizičkim osobama račun će se povećati za sedam do 20-ak kuna, ovisno o potrošenim kubnim metrima vode.

Iz Vodovoda ističu kako je do poskupljenja došlo uslijed investicijskih aktivnosti realiziranih kroz EU projekte, gdje je Vodovod-Osijek dužan nastali trošak amortizacije izgrađene komunalne infrastrukture (a riječ je o projektima vrijednim više od 400 milijuna kuna) nadoknaditi kroz cijenu vodne usluge, kako bi istu mogao održavati i obnavljati iz vlastitih sredstava.

Vodovod podsjeća kako se cijena vodne usluge nije mijenjala od 2012. godine kada je tvrtka upravljala sa 470 km vodoopskrbne i 330 km kanalizacijske mreže. U međuvremenu se izgrađenost mreže značajno povećala provedbom projekta Regionalnog vodoopskrbnog sustava, tako da Vodovod danas upravlja sa 750 km obnovljene vodoopskrbne i 480 km kanalizacijske mreže, te su troškovi održavanja i upravljanja sustavom značajno povećani.

Primjena novog cjenika vodnih usluga počinje 1. veljače ove godine.

[klik za uvećanje]






Tekst: Osijek031.com
Foto: Google maps

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 31.01.2020. 23:08 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Poznati i pomalo ofucani izgovor za poskupljenje: "nismo dugo...". Ili ovaj nešto noviji: "sili nas Europska unija".
(Tako su i Britanci na kraju izašli iz EU, jer su njihovi političari i birokracija uspjeli uvjeriti narod da je za sve loše u njihovoj zemlji kriva EU.)
I ta praksa da za pravne osobe vrijedi jedna cijena a za fizičke druga, je u stvari povećanje poreza (ili kako se to danas moderno kaže parafiskalnog nameta) na poduzetnišvo. Što bi rekla EU na takvu praksu? Inače ta priča o EU i formiranju cijena je najobičnija laž. Ono što EU traži je da da komunalna poduzeća posluju racionalno i bez subvencije države, a pošto ova služe za uhljebljivanje struktura na vlasti, racionalnost otpada, pa ostaje samo stalno poskupljivanje usluga ili subvencija države, ili i jedno i drugo.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: