Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Maturantice osječke Škole primijenjene umjetnosti primile nagradu za novi dizajn šamlice

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.01.2020. 13:05 
Naslov:  Maturantice osječke Škole primijenjene umjetnosti primile nagradu za novi dizajn šamlice
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Hrvatska udruga poslodavaca svake godine provodi natječaj „Poduzetnici budućnosti“ namijenjen isključivo srednjoškolcima – maturantima. Na natječaju se traže najbolje poduzetničke ideje, a svake godine nagrađuje se 25 najboljih projekata. Jedan od pobjedničkih projekata ove godine dolazi iz osječke Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.

Naime, maturantice osječke Škole udahnule su novi život jednom tradicionalnom predmetu koji je i dan danas prisutan u brojnim domovima, a to je niska stolica, poznatija kao šamlica, te im je tim povodom jučer uručeno priznanje i nagrada.

Na praktičnoj nastavi iz smjera Dizajn unutarnje arhitekture, učenice su dobile zadatak napraviti neku intervenciju na tradicionalnoj šamlici, pa su ih one osmislile, izradile i oslikale. Projekt "Stoličica, šamlica, shemlija, bančić“ oduševio je stručni žiri HUP-a koji je učenicama uručio priznanje, dok je škola dobila novčanu nagradu u iznosu od 5.000 kuna.

Na natječaj s nagradnim fondom od 250.000 kuna, koji je bio otvoren na razini cijele Hrvatske, javilo se čak 138 sudionika, a nositelji prijava za sudjelovanje bile su srednje škole. Sredstva koje su škole dobile kao nagradu za najbolje ocijenjene projekte i ideje uložit će se u daljnju edukaciju učenika o poduzetništvu te razvoj poduzetničkih znanja i vještina učenika škole. „Mladi ljudi koji su danas dobili nagradu na svojim će leđima nositi hrvatsko gospodarstvo“, izjavila je Vedrana Gado iz Hrvatske udruge poslodavaca, Regionalnog ureda u Osijeku, čestitajući nagrađenim učenicama i njihovim mentorima.

Ovaj zanimljiv projekt dao je novu mladost ovoj maloj klupici, a u HUP-u ističu kako zainteresiranih za osuvremenjenu verziju šamlice već ima.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Radio Osijek


Najava: Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek: Uručenje priznanja učenicima "Poduzetnici budućnosti"

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: