Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Nova ambulanta fizikalne medicine u Belom Manastiru

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.01.2020. 9:22 
Naslov:  Nova ambulanta fizikalne medicine u Belom Manastiru
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Stanovnici Belog Manastira više ne moraju putovati do 52 kilometra udaljenog Bizovca kako bi obavili usluge fizikalne medicine i rehabilitacije. Naime, nakon novouređenih ordinacija psihijatrije, kardiologije i opće interne medicine u novoj zgradi Doma zdravlja Beli Manastir u Školskoj ulici broj 5 od 2. prosinca prošle godine djeluje i ordinacija fizikalne medicine i rehabilitacije. Ova zdravstvena usluga tako je postala znatno dostupnija i za žitelje ostalih naselja u Baranji.

Nove ordinacije Doma zdravlja Beli Manastir jučer (16. siječnja 2020. godine) sa suradnicima je obišao Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije koja je osnivač Doma zdravlja te koja je kroz projekt „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele OBŽ“ nositelj ove investicije.

- Iako je dostupnija usluga fizikalne medicine i rehabilitacije bila zaista potrebna u Baranji, njenim žiteljima je tek sada na raspolaganju te zahvaljujem svima koji su sudjelovali u projektu. Uz navedenu ambulantu, otvorene su još tri ordinacije, psihijatrije, kardiologije i opće medicine, čime je ukupna primarna zdravstvena zaštita u Baranji podignuta na višu razinu. Ukupna vrijednost ulaganja u Dom zdravlja Beli Manastir, financiranih od Osječko-baranjske županije, Doma zdravlja, fondova Europske unije i resornog ministarstva, iznosi gotovo 10 milijuna kuna - rekao je župan Ivan Anušić te najavio skori obilazak i domova zdravlja u Osijeku, Đakovu, Valpovu, Donjem Miholjcu i Našicama koji su također obnovljeni i opremljeni kroz projekt „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Županije“ vrijedan ukupno 23,9 milijuna kuna.

Ponosan na realizaciju projekta, gradonačelnik Grada Belog Manastira Tomislav Rob zahvalio je ravnatelju Doma zdravlja Žarku Zeliću na inicijativi te osobito županu Ivanu Anušiću što je prepoznao važnost i pokrenuo proces povećanja kvalitete usluga svih domova zdravlja u Županiji.

- Zgrada Doma zdravlja uređena je po svjetskim standardima te uz vrhunsku opremu ovih ordinacija i stručno osoblje osigurava bolju zdravstvenu skrb stanovnika Baranje, osobito Belog Manastira. Ova investicija ujedno je nastavak investicija na uređenju škola, domova zdravlja i drugih javnih objekata koje se provode uz dobru suradnju Grada i Županije, a na dobrobit svih građana - rekao je Rob.

Ravnatelj Doma zdravlja Beli Manastir Žarko Zelić ističe da je otvaranjem ovih ordinacija ostvarena početna zamisao o podizanju kvalitete primarne zdravstvene skrbi i pomoći svim žiteljima Baranje. Liječnici su osigurani ugovorom o poslovnoj suradnji s drugim zdravstvenim ustanovama s područja Osječko-baranjske županije.











Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: