Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



50-ak Osječana završilo na Traumatologiji zbog poledice, 10 zadržano na operaciji

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.01.2020. 8:34 
Naslov:  50-ak Osječana završilo na Traumatologiji zbog poledice, 10 zadržano na operaciji
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jučerašnje jutro neugodno je iznenadilo brojne Osječane, što zbog guste magle, ali još više zbog poledice koja je cijeli grad pretvorila u veliko klizalište.

Brojni su Osječani tu poledicu osjetili na svojoj koži, da ne kažemo na svojim udovima. Tako je samo tijekom prijepodnevnih sati na Zavod za ortopediju i traumatologiju KBC-a Osijek pristiglo više od 50 Osječana koji su zbog padova i ozljeda došli zatražili pomoć.

Prema riječima dr. Maria Jelavića iz Zavoda za ortopediju i traumatologiju, do 11 sati obavljeno je 50-ak pregleda, a zadržano je 10 pacijenata koji su bili hitno operirani.

Pacijenti koji su podvrgnuti hitnom operativnom zahvatu uglavnom su došli zbog prijeloma potkoljenice i skočnih zglobova, no bilo je i prijeloma ručnih zglobova te oteklina bez prijeloma.

Iz KBC-a upozoravaju da se bez veće potrebe ne izlazi van, naročito u ranim jutarnjim satima. To se posebice odnosi na osobe starije životne dobi, ali i na bicikliste koji su u ovakvim uvjetima posebno ugrožena skupina. Naime, oni koje je poledica iznenadila na biciklu, prošli su sa znatno kompliciranijim prijelomima (kukovi, ruke, ramena, ključne kosti...).





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivana Mandić/Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: