Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Policija u prometu; tijekom vikenda najviše prekršaja odnosilo se na brzu vožnju

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65696
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.01.2020. 12:11 
Naslov:  Policija u prometu; tijekom vikenda najviše prekršaja odnosilo se na brzu vožnju
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U petak, 11. siječnja, od 12 do 18 sati na području čitave PU osječko – baranjske policijski službenici proveli su pojačane mjere. Mjere su bile usmjerene na utvrđivanje prekršaja oduzimanja prednosti prolaska pješacima i prekršaje pješaka.

Policijski službenici evidentirali su ukupno 60 prekršaja, od čega se 11 odnosilo na prekršaje oduzimanja prednosti prolaska pješacima i 18 na prekršaje pješaka, 15 prekršaja upravljanja nepropisnom brzinom, 6 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 4 prekršaja ne korištenja svjetala te dva ostala prekršaja.

Tijekom provođenja mjera policijski službenici naplatili su 14 mandatnih kazni, izrekli 37 mjera upozorenja te izdali 9 obaveznih prekršajnih naloga.

I tijekom vikenda, 11. i 12. siječnja, na području čitave PU osječko – baranjske policijski službenici proveli su pojačane mjere nadzora cestovnog prometa. Mjere su bile usmjerene na utvrđivanje prekršaja uzročnika prometnih nesreća tzv. „4 ubojice u prometu“ (brzina, alkohol, sigurnosni pojas i nepropisno korištenje mobitela) te drugih najtežih prometnih prekršaja kojima se ugrožava sigurnost svih sudionika cestovnog prometa.

Policijski službenici evidentirali su ukupno 354 prekršaja, od čega su se 142 odnosila na prekršaje upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 42 prekršaja upravljanja vozilom uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi (40 vozača osobnih automobila i dva vozača bicikla), 36 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa, 27 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 7 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 5 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te 95 ostalih prekršaja. Alkotestirali su ukupno 491 vozača. Najveća utvrđena koncentracija alkohola u krvi vozača iznosila je 2,4 grama po kilogramu, dok je najviša utvrđena nepropisna brzina bila 163 kilometara na sat.

Dvije su osobe zadržane u posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnih sredstava, a dvije su osobe uhićene.

Tijekom provođenja akcije evidentirali smo ukupno 4 recidivista u prekršaju (dvije osobe zbog ponovljenog prekršaja upravljanja vozilima uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi vozača i dvije osobe zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje).

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača evidentirali su 11. siječnja u 16,30 sati, kada su u Breziku Našičkom zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin iz Markovca Našičkog. Vozač je upravljao vozilom uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi od 2,40 grama po kilogramu. Sukladno odredbama Prekršajnog zakona, isključen je iz prometa.

U petak, 10. siječnja u 22,05 sati policijski su službenici u Bilju zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin iz Jagodnjaka. Vozač je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Uhićen je, sukladno odredbama Prekršajnog zatvora.

U subotu, 11. siječnja u 23,20 sati u Samatovcima se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Sudioniku prometne nesreće, 42-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Tenje, koji je upravljao osobnim automobilom, policijski službenici evidentirali su prisutnost alkohola u krvi od 1,61 grama po kilogramu. Drugom sudioniku prometne nesreće, 54-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Josipovca, koji je upravljao osobnim automobilom, utvrdili su također nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi od 1,89 grama po kilogramu. Sukladno odredbama Prekršajnog zakona, isključeni su iz prometa.

U nedjelju, 12. siječnja u 4,15 sati u Valpovu se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Sudioniku prometne nesreće, 29-godišnjem hrvatskom državljaninu, policijski službenici evidentirali su nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi od 2,14 grama po kilogramu. Sukladno odredbama Prekršajnog zakona isključen je iz prometa.

U petak, 10. siječnja u 7,50 sati policijski službenici u Ulici kralja Petra Svačića u Osijeku zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 39-godišnji hrvatski državljanin iz Vukovara. Vozač je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Policijski službenici utvrdili su i da je vozač na vozilo stavio nepripadajuće registracijske pločice, čime je počinio kazneno djelo „Krivotvorenje isprave“. Vozač je uhićen. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu.





Tekst: PU osječko-baranjska
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: