Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



7. Memorijalna fišijada Geza Gudlin [2020.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65647
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.01.2020. 9:07 
Naslov:  7. Memorijalna fišijada Geza Gudlin [2020.]
19.01.2020. 11:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[FOTO] Gužva u Tvrđi - održana 7. Memorijalna fišijada "Geza Gudlin"


Najpopularnije i najveselije osječko natjecanje u kuhanju omiljenog domaćeg jela, fiš-paprikaša, održat će se u starom gradu Tvrđi, Ulica Kamila Firingera (ispred kultnog tradicijskog restorana "Slavonska Kuća"), u nedjelju 19. siječnja 2020. s početkom u 11 sati.

I ove godine se očekuje preko 100 ekipa za kuhanje. Sudionici dosadašnjih fišijada bili su mahom viđeniji predstavnici svijeta glazbe, estrade, športa, prosvjete, gospodarstva, politike...

U sjećanje na tragično i prerano preminulog legendarnog osječkog ugostitelja Geze Gudlina, učitelja svim kuharima iz Slavonske Kuće, a po uzoru na njegov način života „svima svega i sve naopako“, nastavlja se tradicija.

Restoran krčma „Slavonska kuća“ svim natjecateljima osigurava ribu, začine, tijesto, kruh, drva i vino, a natječu se za titulu „Najgori fiš“. „Časni sud“ za ocjenjivanje najgoreg fiša te ministrant pobrinut će se da sve bude regularno, kao i inače.

Iako se na ovome neobičnom natjecanju u kuhanju omiljenog Osječkog, Slavonskog i Baranjskog tradicijskog jela od ribe službeno nagrađuje onaj "najgori", to nipošto ne znači da će posjetitelji ostati uskraćeni kušanja odličnog, taman koliko treba ljutkastog fiš paprikaša.

Ranija izdanja fišijade okupile su redovito oko 80 ekipa i 2000 - 3000 posjetitelja, koje je uz miris dima, paprike i ribe zabavljalo nekoliko veselih tamburaških sastava.

Više informacija možete dobiti od organizatora Tomislava Barića, vlasnika restorana „Slavonska Kuća“, na info telefon: 031 36 99 55.



Tekst: TZ Osijek

Pogledajte kako je bilo prošlih godina:
[FOTO] Memorijalna fišijada Geza Gudlin - U Tvrđi danas skuhan najbolji, ali i najgori fiš [2019.]
[FOTO] 5. Memorijalna fišijada Geze Gudlina okupila rekordan broj ekipa i posjetitelja

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: