Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Mladić (22) koji je usmrtio Aleksandra Bogdanovića završio u istražnom zatvoru

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65647
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.12.2019. 8:58 
Naslov:  Mladić (22) koji je usmrtio Aleksandra Bogdanovića završio u istražnom zatvoru
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[7.2.2020.] [VIDEO] Pojavila se snimka koja dokazuje da postoje svjedoci naleta auta na Aleksandra Bogdanovića


Kako smo već pisali, u subotu u večernjim satima na pješačkom prijelazu u Osijeku na glumca osječkog HNK Aleksandra Bogdanovića naletio je 22-godišnji mladić B.S. terencem Kia Sorento. Bogdanović je zadobio teške i po život opasne ozljede kojima je, nažalost, podlegao četiri dana kasnije u osječkom KBC-u.

Događaj je šokirao osječku, ali i svekoliku hrvatsku javnost, ne samo zbog činjenice kako je Bogdanović jedna od najvećih glumačkih zvijezda osječkog kazališta, već i zbog okolnosti pod kojima se nesreća dogodila.

Naime, 22-godišnjak je vozio terenac iako nema položen vozački ispit. Nakon što je udario glumca, mladić i njegovo društvo koje se vraćalo iz noćnog života jednostavno su pobjegli s mjesta nesreće ne pruživši pomoć unesrećenom niti nazvavši policiju. No, zahvaljujući činjenici da je prednja registarska pločica otpala od siline udarca, policajci su vrlo brzo identificirali počinitelja.

Kako je priopćilo Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku, osumnjičenik je ispitan, a sudac istrage Županijskog suda u Osijeku mu je odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Kako stoji u dopisu osječkog tužiteljstva, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 22-godišnjak 21. prosinca 2019. u 22:36 sati u Osijeku, upravljao osobnim automobilom svjestan da nije obučen za upravljanje motornim vozilom B kategorije zbog čega može ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu.

"Osnovano se sumnja da dolaskom do raskrižja gdje je iscrtan obilježeni pješački prijelaz, nije mu se približavao takvom brzinom da ne ugrožava pješake koji su već stupili na pješački prijelaz, pristajući da takvom vožnjom ugrozi druge sudionike u prometu. Uslijed tog je propusta, osnovano se sumnja, prednjim dijelom vozila udario u pješaka koji je u tom trenutku prelazio preko navedenog pješačkog prijelaza te je od siline udara odbačen i pao na kolnik zadobivši osobito teške tjelesne ozljede opasne po život. Postoji osnovana sumnja da se osumnjičeni 22-godišnjak nakon nesreće, iako svjestan da je radnjom u prometu ozlijedio drugu osobu, udaljio vozilom s mjesta prometne nesreće ne obavijestivši o tome policiju".

Istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela određen je zbog toga što, navodno, ovo nije prvi prometni prekršaj kojega je mladić počinio.

Inače, otac osumnjičenika je djelatnik osječke policije, pa se postavlja pitanje zašto je dopustio sinu da vozi iako nema položen vozački ispit, a to je i razlog zašto je bilo mnogo prozivki na račun ažurnosti osječke policije koja informaciju o nesreći nije objavila u ponedjeljak u svom redovnom dnevnom izvještaju. Ipak, glasnogovornik policije opovrgnuo je sve natpise da se radi o pokušaju zataškavanja.

Mladić je prvotno sumnjičen da je počinio dva kaznena djela, izazivanje prometne nesreće s teško ozlijeđenom osobom te za nepružanje pomoći teško ozlijeđenoj osobi, no obzirom da je ozlijeđeni glumac u međuvremenu preminuo, osumnjičenog mladića vjerojatno očekuje teža kvalifikacija kaznenog djela, izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, za što je zakonom zapriječena kazna do 15 godina zatvora.





Tekst: Osijek031.com
Foto: DB/Foto-arhiv031, Ilustracija


Pročitajte i..
Mladić koji je pregazio glumca Aleksandra Bogdanovića žalio se na presudu Vrhovnom sudu
Podignuta optužnica protiv mladića koji je na pješačkom pregazio glumca Aleksandra Bogdanovića
[VIDEO] Pojavila se snimka koja dokazuje da postoje svjedoci naleta auta na Aleksandra Bogdanovića
Sena Krupić, supruga Aleksandra Bogdanovića: "Aleksandar, moja ljubav je te večeri bio žrtva vašeg odgoja i napuhanih dječjih ega"
Mladić (22) koji je usmrtio Aleksandra Bogdanovića završio u istražnom zatvoru
Preminuo glumac osječkog HNK Aleksandar Bogdanović
Osječki glumac Aleksandar Bogdanović teško nastradao u prometnoj nesreći

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: