Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Uspješan projekt mlade studentice Doris - kako plivanje može postati zabava

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.12.2019. 13:03 
Naslov:  Uspješan projekt mlade studentice Doris - kako plivanje može postati zabava
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Doris Jelić studentica je 3. godine kineziologije u Osijeku, te je plivačica dugi niz godina.

Doris se odlučila za više od samo studiranja, te je vidjela "Natječaj za studentske programe u 2019. godini" od Studentskog zbora Josipa Juraja Strossmayera u Osijeku. Na natječaj su se mogli prijaviti studenti osječkog sveučilišta sa svojim projektima. Kako Doris studira kineziologiju odlučila je svoj sport - plivanje popularizirati među kolegama, što i je bio primarni cilj ovog projekta.

Ideju za ovaj projekt dobila sam zbog uvida da su mladi sve manje aktivni i sve manje sudjeluju u bilo kojem obliku fizičke aktivnosti, stoga mislim da je potrebno prvo njih aktivirati u području sporta kako bi upravo oni jednoga dana mogli prenijeti to znanje i navike na one najmlađe. Plivanje sam izabrala jer i sama u njemu imam dugogodišnje iskustvo te sam im htjela prikazati da i jedan tako naizgled "monotoni" sport može biti zabavan i izvrstan za njihov zdravstveni status“ - rekla nam je Doris

Treninzi za sve studente osječkog sveučilišta bili su potpuno besplatni, a održavali su se u periodu od 3 mjeseca, 4 puta tjedno u dvije grupe od 10-15 studenata.

Glavna razlika između ovog projekta i samostalnog plivanja u slobodno vrijeme je u tome što su ovdje osobe dobile profesionalni tim, motivaciju, druženje i socijalizaciju, zabavu, znanje i mnoge druge prednosti.

Plivanje je jedan od najzdravijih sportova općenito, dokazano djeluje na zdravlje srca, poboljšava pravilno disanje, pozitivno djeluje na redukciju potkožnog masnog tkiva i razvoj mišićne mase, umanjuje stres, poboljšava funkcionalne sposobnosti, smanjuje rizik od dijabetesa, umanjuje opterećenje na koštano-zglobni sustav i dr.

Sretna sam što je projekt uspješno proveden te što se odazvao velik broj studenata. S obzirom na to da za sufinanciranje projekta nije postojao drugi izvor osim Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera moram se posebno zahvaliti treneru Aleksandru Tompi iz osječkog triatlon kluba Tri-Tim bez čije potpore projekt ne bi bio uspješno izveden. Hvala svim studentima koji su se prijavili i redovito sudjelovali u projektu. Nadam se da će se nastaviti u 2020. Godini i potencijalno proširiti na sve građane grada Osijeka.” - Doris Jelić

Doris je jedan primjer kako se upornost i rad uvijek isplati, nadamo se da će ova priča potaknuti mlade da napišu svoje projekte i budu uporni u svojim ciljevima.





Tekst i foto: Antonia Jelić

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: