Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



28. obljetnica vojno-policijske akcije "Kopački rit"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65755
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.12.2019. 12:04 
Naslov:  28. obljetnica vojno-policijske akcije "Kopački rit"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U povodu 28. obljetnice vojno-policijske akcije „Kopački rit“ predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin danas (18. prosinca 2019. godine) pred Središnjim križem na Biljskoj cesti položio je vijenac i zapalio svijeću u počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Cilj akcije, koja se događala 17. i 18. prosinca 1991. godine, bio je onemogućiti neprijatelju prilaz sjevernim dijelovima grada Osijeka, stabilizirati sjevernu crtu obrane na području Baranje i potisnuti ih u dubinu Kopačkog rita, što je i ostvareno. Pri tomu su poginula četiri pripadnika Hrvatske vojske, a ranjeno je pet pripadnika tadašnje IV. Policijske postaje Beli Manastir.

Poginulima su počast odali i predstavnici MUP-a, Ministarstva hrvatskih branitelja, udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Općine Bilje i Grada Osijeka.

Program obilježavanja, koji je organizirala Policijska udruga branitelja Baranje, nastavljen je u Bilju svetom misom u crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije te svečanom sjednicom Udruge.







Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: