Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Vodič za umirovljenike predstavljen na glavnoj osječkoj tržnici

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65663
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.12.2019. 11:19 
Naslov:  Vodič za umirovljenike predstavljen na glavnoj osječkoj tržnici
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kako smo već pisali, gradska uprava ovih je dana predstavila ovogodišnje izdanje Vodiča za umirovljenike.

Tim povodom, prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Drago Šerić i pročelnik Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romano Kristić sa suradnicima posjetili su Eko trg na Glavnoj tržnici gdje su zainteresiranim posjetiteljima i prodavačima dijelili Vodič.

Uz ugodno druženje uz vrući čaj i čašicu razgovora, umirovljenici su imali prigodu iz prve ruke saznati ponešto o Vodiču koji sadrži informacije kako aktivno živjeti, brinuti o zdravlju, rekreirati se te sudjelovati u kulturnim, umjetničkim i obrazovnim aktivnostima.

Drago Šerić je tom prigodom istaknuo kako su za podjelu Vodiča izabrali simbolično mjesto – Eko trg koji ima svoje mjesto i u Vodiču.

Direktor Gradske tržnice Igor Medić potvrdio je da su umirovljenici važan dio tradicije – susreta, druženja i uobičajene kupnje na osječkim tržnicama koji čine tržnicu onim što ona jest.

Umirovljenici su zasigurno najvjerniji posjetitelji događanja na našem Eko trgu. Oni kupuju zdravo, hrane se zdravo i općenito promoviraju zdravi život. Posebno mi je drago što sve više umirovljenika dolazi i sa svojim unucima te tako prenose tu tradiciju kupnje na tržnici. Ono što nam umirovljenici donose to je prije svega smirenost u ovaj brzi životni tempo. Oni znaju što kupuju, nigdje ne žure i tako doprinose svemu onom po čemu je tržnica poznata. Osim toga, pomažu nam promovirati zdravu, ekološku i domaću hranu i prenijeti ju na obiteljske stolove jer znaju cijeniti kvalitetne domaće proizvode naših proizvođača“, izjavio je Medić.
Gradsku akciju podržali su i volonteri osječkog Gradskog društva Crvenog križa koji su dijelili Vodiče po klupama prodavačima starije dobi, koji nisu u mogućnosti napustiti svoja prodajna mjesta.

Podsjetimo, Vodič je tiskan u 5.000 primjeraka, a dostupan je u svim gradskim četvrtima i mjesnim odborima, u Gradskoj upravi, udrugama umirovljenika kao i njihovim udrugama partnerima koje provode programe za umirovljenike, a u digitalnom obliku Vodič je dostupan ovdje.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: