Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Cirkus pacijentus osnažio djecu na liječenju u Klinici za pedijatriju KBC-a Osijek

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65740
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.12.2019. 14:37 
Naslov:  Cirkus pacijentus osnažio djecu na liječenju u Klinici za pedijatriju KBC-a Osijek
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Danas je počela završna izvedba radionice Cirkus pacijentus. Glavne zvijezde predstave bila su djeca na liječenju u Klinici za pedijatriju KBC-a Osijek koja su puna četiri dana zajedno s klaunesom Mateom Bublić i klaunom Nenadom Pavlovićem marljivo uvježbavala cirkuske vještine i izvođenje trikova.

S puno samopouzdanja su djeca na liječenju pred roditeljima i medicinskim osobljem zajedno s klaunovimadoktorima podignuli cirkuski šator i pokazali sve svoje vještine koje su u prethodna četiri dana naučili.

Osim što im ispunjava bolničke dane Cirkus pacijentus vraća djeci samopouzdanje i osnažuje ih nakon raznih dijagnostičkih postupaka koje prolaze u bolnici. Isto tako uči ih raznim cirkuskim vještinama s kojima se rijetko susreću izvan bolnice. Uvijek se sjetim jedne djevojčice, danas već velike djevojke, sudionice Cirkus pacijentusa, baš ovdje u KBC-u Osijek prije nekoliko godina, koja je rekla: “Da nisam bila u bolnici nikad ne bi naučila žonglirati!“ Želja mi je zahvaliti se svim našim građanima i tvrtkama koji podržavaju misiju donošenja osmijeha djeci na liječenju u bolnicama diljem Hrvatske. Hvala im od srca za sve radosne trenutke koje su zajedno s nama stvarali!“, izjavio je Mario Perković, klaun i lokalni koordinator za grad Osijek, Slavoniju i Baranju.

Tijekom ovih četiri dana radionica Cirkus pacijentusa sudjelovalo je ukupno 11 djece.

Cilj ovog posebnog programa CRVENIH NOSOVA je osnažiti djecu na dugotrajnom liječenju i pokazati im da, unatoč trenutnoj situaciji, i dalje mogu imati svoje djetinjstvo i osjećati se radosno i bezbrižno. Iza vrata cirkuskog šatora djeca ostavljaju sve svoje dijagnoze, predviđanja i nemoći, a pred šator izlaze kao samopouzdani i snažni cirkusanti čija volja za životom sada postaje veća od svake bolesti.

Prvi puta Cirkus pacijentus je izveden 2015. godine u Zagrebu, a u samo zadnje dvije godine ovaj poseban program imao je 11 izvedbi i to u Rijeci, Splitu, Zagrebu i Osijeku.

Cirkus pacijentus u KBC-u Osijek premijerno je izveden 16. studenog 2015. godine, a ova izvedba ujedno je peta izvedba u Kliničkom bolničkom centru Osijek u ove četiri godine.

Grad Osijek, Slavoniju i Baranju pokriva tročlani tim profesionalnih umjetnika koji čine: Matea Bublić, Mario Perković i Nenad Pavlović. Osim djece na liječenju u KBC-u Osijek ovaj tim redovito posjećuje djecu na liječenju i u Općoj županijskoj bolnici Vukovar te Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima.





Tekst i foto: CRVENI NOSOVI klaunovidoktori

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: