Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Sveučilišni Kampus Osijek: Advent kreativnosti [2019.] [program]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.12.2019. 14:00 
Naslov:  Sveučilišni Kampus Osijek: Advent kreativnosti [2019.] [program]
Od 16.12.2019. 16:00 do 20.12.2019. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, kao pokrovitelj, u suradnji sa sveučilišnim sastavnicama organizira prvi po redu Advent kreativnosti, manifestaciju koja božićnom periodu nastoji dati znanstvenu i umjetničku dimenziju. Koordinator projektnih aktivnosti je Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku, predvođena izvršnim producentom izv. prof. art. Anđelkom Mrkonjićem, prodekanom za razvoj kulturne i kreativne industrije, dok su u realizaciju projektnih aktivnosti uključeni Građevinski i arhitektonski fakultet Osijek, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Fakultet odgojnih i obrazovnih znanosti Osijek, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek te dva sveučilišna odjela – Odjel za biologiju i Odjel za kemiju.

Advent kreativnosti održava se od 16. do 20. prosinca 2019., na prostoru sveučilišnog Kampusa, u prizemlju zgrade Građevinskog i arhitektonskog fakulteta (Vladimira Preloga 3). Program je sastavljen od kombinacije kulturnih i umjetničkih, kreativnih i radioničkih te sajamskih aktivnosti u produkciji suorganizatora. Umjetnički i kulturni program uključuje natjecanje zborova (u sklopu manifestacije GLAZBOS), nastup Pjevačkog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, projekcijama studentskih filmova i izložbama studentskih radova (izložba lutaka i izložba kiparskih radova u drvu kolonije Jarčevac) te glazbenog nastupa studenata Odsjeka za instrumentalne studije – redom događanja Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Fakultet odgojnih i obrazovnih znanosti osječkoj publici ponudit će predstavu Božićna zvijezda, kao dio kulturinih programa za mlađe uzraste. Radionice obuhvaćene prvim izdanjem Adventa kreativnosti su multidisciplinarne, ali i prigodne: Kemija Božića, Čarolija u bojama, izrada božićnih ukrasa i adventskog vijenca, Eksperimentalna statika za znatiželjne, Izradi sam: jednostavnu robotsku ruku... samo su dio sadržaja koji Sveučilište u sklopu Adventa kreativnosti nudi mlađim uzrastima, učenicima osnovnih i srednjih škola. U sklopu Sajma kreativnosti, svoje će proizvode, odnosno rukotvorine, predstaviti škole iz Osijeka i Osječko-baranjske županije te dio fakulteta.

Na ovaj način Sveučilište u Osijeku nastoji dodatno popularizirati znanost i pridonijeti predbožićnom ugođaju u Osijeku na kreativan način.




Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: