Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Muzej Slavonije Osijek: Predavanje "Odijevanje u secesiji povijesni pregled i stilizacije"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.12.2019. 10:23 
Naslov:  Muzej Slavonije Osijek: Predavanje "Odijevanje u secesiji povijesni pregled i stilizacije"
12.12.2019. 18:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U četvrtak 12. prosinca 2019. s početkom u 18:00 sati, u Muzeju Slavonije, u sklopu Muzejskog četvrtak očekuje vas interesantno predavanje na temu odijevanja u Secesiji – povijesni pregled i suvremene stilizacije.

Predavanje će održati Marija Pletikosić, a govorit će o odijevanju građanskih slojeva na kraju 19 stoljeća. Saznajte koja su bila osnovna obilježja muškog i ženskog odijevanja, kako su krinoline nestale jednom za uvijek i kako se žensko tijelo počelo oslobađati nakon stoljeća i stoljeća restrikcija i deformacija unutrašnjih organa i skeletona uzrokovano korzetima.

Ovo je prilika kada možete saznati kako primijenjeni umjetnici danas oblikuju suvremene stilizacije inspirirane elementima secesije.

Marija Pletikosić je studentica završne godine magisterija kostimografije i demonstratorica na kolegijima Kostimografije izv.prof.dr.art. Jasmini Pacek. Riječ je o prvoj generaciji ikada magistara umjetnosti iz tog područja u Republici Hrvatskoj, a studij se izvodi samo na Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: