Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



EU projektom "Drive" opremljena dva nova laboratorija na osječkom FERIT-u

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.12.2019. 20:07 
Naslov:  EU projektom "Drive" opremljena dva nova laboratorija na osječkom FERIT-u
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Danas su na osječkom Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) predstavljeni rezultati dvogodišnjeg projekta „Modernizacija laboratorija za inovativne tehnologije – DRIVE” koji se provodio u suradnji s novosadskim Fakultetom tehničkih nauka.

Realizacija projekta započela je u srpnju 2017. godine, a cilj projekta bio je oformiti četiri specijalizirana laboratorija, po dva na oba fakulteta partnera, opremljena najsuvremenijom računalnom infrastrukturom za učenje, izradu i testiranje programske podrške za automobilsku industriju.

Na taj način omogućeno je stvaranje preduvjeta za kvalitetno obrazovanje budućih inženjera u području izrade programske podrške za automobilsku industriju obzirom da je riječ o dva najbolje opremljena laboratorija u široj regiji namijenjena studentima, inženjerima kroz programe cjeloživotnog usavršavanja, tvrtkama i IT klasterima koji vide svoje mjesto u automobilskoj industriji.

Jedan od motiva za prijavu projekta bio je diplomski program Automobilsko računarstvo i komunikacije, pokrenut akademske 2017./2018. godine, a koji je razvijen u suradnji FERIT-a i šest tvrtki iz područja automobilskog inženjerstva s idejom stvaranja kvalitetnog suvremenog studijskog programa te jačanja znanja i specijalizacije u brzo rastućem području ugrađenih sustava u automobilskoj industriji.

Osim što su formirana četiri laboratorija za podršku računalnom inženjeringu u automobilskoj industriji, partneri su napravili i prateće materijale, kao što su knjige i upute za korištenje opreme, ažurirali su četiri akreditirana kolegija i odradili dvije trening radionice. Također, organizirano je desetak radionica na kojima je školovano preko 100 mladih profesionalaca iz industrije i uspostavljena je suradnja s nekoliko tvrtki.

Projekt je vrijedan 908.000 eura, a sufinancirala ga je Europska unija u sklopu Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija.



Tekst: OSijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: