Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Dom zdravlja proširuje djelatnosti: uskoro psihijatar, urolog, dječji stomatolog...

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65647
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.12.2019. 13:09 
Naslov:  Dom zdravlja proširuje djelatnosti: uskoro psihijatar, urolog, dječji stomatolog...
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osječki Dom zdravlja ovih je dana pokrenuo postupak doregistracije za pružanje specijalističkih zdravstvenih djelatnosti.

Kako nas je izvijestio Odjel za kvalitetu Doma zdravlja, postupak proširenja djelatnosti započeo je s ciljem ispunjenja jednog od načela zdravstvene zaštite - dostupnosti koja je zajamčena Zakonom o zdravstvenoj zaštiti. Pojam dostupnost zdravstvene zaštite podrazumijeva raspored zdravstvenih ustanova, trgovačkih društava koja obavljaju zdravstvenu djelatnost i zdravstvenih radnika na području Republike Hrvatske kojim će se omogućiti stanovništvu podjednaki uvjeti zdravstvene zaštite, naročito na primarnoj razini zdravstvene djelatnosti. Nadalje, dostupnost specijalističkih djelatnosti na primarnoj razini zdravstvene zaštite omogućit će njihovo rasterećenje na sekundarnoj i tercijarnoj razini čime će se ujedno smanjiti liste čekanja.

Dom zdravlja je pokrenuo postupak proširenja djelatnosti za sljedeća područja: u dentalnoj medicini - dječja stomatologija (pedodoncija) i endodoncija s restaurativnom stomatologijom te otorinolaringologija, ortopedija i traumatologija, urologija kao i opća kirurgija.

Osim navedenih djelatnosti, Dom zdravlja Osijek planira i ponovno otvaranje psihijatrijske ordinacije koja je djelovala u sklopu ustanove sve do 1999. godine, odnosno do odlaska u zakup kao i ordinaciju dermatologije i venerologije.

Postupak proširenja djelatnosti složena je procedura koja započinje izmjenom Statuta, ishođenjem suglasnosti Skupštine Osječko-baranjske županije na izmjenu Statuta, nakon toga registracijom na Trgovačkom sudu, ishođenjem rješenja Ministarstva zdravstva o ispunjavanju uvjeta za rad, raspisivanjem natječaja za zapošljavanje specijalista tako da se početak rada navedenih djelatnosti očekuje tijekom sljedeće godine.

Obzirom na složenost procedure, iz Doma zdravlja su poručili kako je u ovom trenutku nezahvalno govoriti o preciznim datumima kada će započeti pružanje gore navedenih specijalističkih zdravstvenih djelatnosti.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Daniel Antunović/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: