Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječki Kulturni centar dobit će ime po Branku Lustigu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.11.2019. 8:38 
Naslov:  Osječki Kulturni centar dobit će ime po Branku Lustigu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prošli tjedan smo pisali o inicijativi osječkog SDP-a da se jedna ulica u gradu imenuje po nedavno preminulom oskarovcu Branku Lustigu, inače rođenom Osječaninu. Ta je inicijativa trebala biti upućena Gradskom vijeću na usvajanje.

Inicijativa će biti upućena u GV, no ponešto izmijenjena. Naime, nakon pomnog razmišljanja o najboljem načinu za iskazivanje poštovanja prema velikom Branku Lustigu, u SDP-u su zaključili da je Kulturni centar našeg grada, prema mnogim kriterijima, najprikladnija institucija koja bi trebala nositi njegovo ime. Time bi Kulturni centar Osijek uskoro trebao postati Kulturni centar Branko Lustig.

Kako stoji u pisanoj inicijativi, „Kulturni centar Osijek je ustanova čiji je cilj stvarati i nadopunjavati kulturni život grada te biti jedan od pokretača kulturnog razvoja Osijeka. Prijedlog da KC Osijek nosi ime Branka Lustiga višestruko je povezan s konceptom ove mlade osječke institucije - nakon teških godina postati jedan od najboljih; ponositi se svojom malom sredinom i dok živiš u onim najvećima; zadužiti svijet svojim likom i djelom - to mogu samo najbolji od nas.

Proživjeti teške godine obilježene ratom, a nakon toga oprostiti i posvetiti život širenju ideje tolerancije, ideje suživota i razumijevanja - to zaista mogu samo najveći među nama. To je mogao Branko Lustig.

Stoga, a i zbog velikog interesa javnosti, odlučili smo predložiti da u trenutku otvaranja svojih vrata Kulturni centar nosi ime Kulturni centar Branko Lustig
“, zaključuju u osječkom SDP-u.





Tekst: Osijek031.com

Pročitajte i..
Umro je osječki dvostruki Oskarovac - Branko Lustig
Jedna od osječkih ulica uskoro dobiva ime Branka Lustiga

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 28.11.2019. 19:33 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nemam ništa protiv tog čovjeka, ali ne vidim po čemu je on velik. Kao glumac glumio je u nekoliko filmova sporedne uloge. Najpoznatiji je kao producent Schindlerove liste. Inače producent je onaj koji prikuplja novce za snimanje filma i bavi se tehnikalijama.
Ima toliko ljudi iz Slavonije koji su, kad se o kulturi radi, dali nemjerljivo veći doprinos u odnosu na spomenutog gospodina, i koji bi prije zaslužili da se kulturni centar zove po njima.
Jer ako je kriterij medijska eksponiranost onda bi slobodno kulturni centar mogli nazvati i Davor Šuker.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: