Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Tehnicoolum - 2. sajam tehničke kulture ovog vikenda na Pampasu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.11.2019. 9:29 
Naslov:  Tehnicoolum - 2. sajam tehničke kulture ovog vikenda na Pampasu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U petak i subotu, 29. i 30. studenoga 2019., sajamski prostor Pampas okupit će ljubitelje tehničke kulture i znanosti STEM područja, na Tehnicoolumu – 2. sajmu tehničke kulture. Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, a u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Grada Osijeka i Zajednicom tehničke kulture Osječko-baranjske županije.

Cilj je događanja potaknuti zanimanje djece i mladih za bavljenje tehničkom kulturom i znanošću STEM područja. Bit će tu za svakoga ponešto. – najavio je direktor Osječkog sajma Alen Vukašinović.

-Pred nama je 2. sajam tehničke kulture – popularni Tehnicoolum. Prošlogodišnji sajam ujedno je bio i prvi u Hrvatskoj. Manifestaciju organiziramo u suradnji sa gradskom i županijskom Zajednicom tehničke kulture i želim naglasiti da su to divni ljudi, entuzijasti koji od srca rade svoj posao. – rekao je direktor Osječkog sajma.

Ideju za pokretanje ovakvog sajma podupro je i Grad Osijek, a predsjednik Gradskog vijeća Željko Požega izrazio je zadovoljstvo što se sajam održava drugu godinu zaredom.

-Prošle je godine odaziv posjetitelja pokazao Tehnicoolum kao pun pogodak i zato vjerujemo da će to postati tradicionalan sajam. Pripremljen je bogat program i učinili smo sve, kako bismo osigurali potporu svih gradskih poduzeća. Stoga velike pohvale organizatorima i Zajednicama tehničke kulture i Grada Osijeka i Županije Osječko-baranjske koji rade sjajan posao. Ovo nije profitabilan sajam. Namjera mu je upoznati djecu s mogućnostima, radionicama i STEM područjem kako bi prepoznala svoje talente i vještine te usmjerila svoje buduću obrazovanje u to područje. – naglasio je predsjednik Gradskog vijeća Željko Požega.

Prema riječima tajnika Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije Ive Grgića, Osječko-baranjska županija uključila se u organizaciju Tehnicooluma i tako će po prvi puta, svoje programe koje izučavaju predstaviti srednje i osnovne škole s područja Osječko-baranjske županije.

-Pozivamo učenike da dođu na sajam provesti radni vikend na jedan vrlo zabavan način. Veliki je broj radionica poput – modelarstva, elektronike, robotike, programiranja, klasičnih radionica izrade predmeta od slame, 3D printanja, modeliranja… Imamo i jednu atrakciju koja će po prvi puta biti predstavljena na području Osijeka i u našoj županiji, a to je muzikalni Teslin trasformator koji će vjerojatno izazvati veliku pozornost. – najavio je Ivo Grgić.

U organizaciju manifestacije od prvoga je dana uključena i Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka, a njen predsjednik Antun Šikić podsjetio je kako putujući kroz Hrvatsku, uvijek dobivaju riječi pohvale od svih…

-Osim polaznika naših radionica i ove godine smo pripremili dosta radova za ostalu djecu kako bi vidjela što radimo i čime se bavimo. To će sve biti radovi na kojima se radi 10 -15 minuta i kao i prošle godine – sve što djeca naprave, mogu ponijeti kući. Od 30 radionica mogu ponijeti 30 radova, ako stignu – i sve je besplatno. Ima elektronike i rezanja drveta – vjerujemo da će osmoškolci i srednjoškolci uživati. – kazao je Antun Šikić.

Na Tehnicoolumu će tvrtka Ukop, prema riječima direktora Hrvoja Ostričkog, predstaviti dva zanimljiva zanimanja – graver i cvjećar. Organizatori su istaknuli i potporu GPP-a koji će svojim autobusima, u suradnji sa školama, organizirano prevoziti učenike na manifestaciju.

Svi su tehnicooleri dobrodošli na sajamski prostor Pampas u petak i subotu, 29. i 30. studenoga od 10 do 18 sati.

-Želimo otvoriti jedan mali prozorčić u svijet i dati djeci mogućnost da vide što bi ih u budućnosti moglo zanimati. – poručio je direkor Alen Vukašinović.





Tekst i foto: Osijek.hr

Najava: Tehnicoolum - 2. sajam tehničke kulture [2019.]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: