Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Dokkica i OŠ "Tin Ujević": Međunarodni dan dječjih prava [2019.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65705
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.11.2019. 8:22 
Naslov:  Dokkica i OŠ "Tin Ujević": Međunarodni dan dječjih prava [2019.]
20.11.2019. 12:30
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dječja osječka kreativna kućica i ove godine obilježava Međunarodni dan dječjih prava i to u partnerstvu s OŠ „Tin Ujević“ koja je ujedno Dokkici i partner u projektu „Učenje u zajednici“.

Međunarodni dan dječjih prava zagovara, promiče i slavi prava djece, provođenje dijaloga i akcija pomoću kojih će se izgraditi bolji svijet za najmlađe članove našeg društva.

Dokkica, koja već dugi niz godina djeluje u području dječjih prava i provodi različite odgojno-obrazovne projekte i aktivnosti u kojima naglasak stavlja na dječju participaciju, prošle godine postala je članica Savjetodavnog odbora za dječju participaciju pri UNICEF-u Hrvatske. Ovim članstvom Dokkica će i dalje raditi na promociji i boljem razumijevanju dječje participacije koju smatra temeljnim kapitalom za kvalitetno obrazovanje djece i mladih.

Program obilježavanja Međunarodnog dana dječjih prava pod nazivom „Škola dječjih prava“ održat će se u srijedu, 20. studenog 2019., od 12,30 do 14,00 sati u OŠ „Tin Ujević“. U školi će biti postavljeno deset stanica na kojima će se odvijati različite aktivnosti na temu dječjih prava na kojima će djeca moći aktivno sudjelovati.

1. Memory dječjih prava
2. Zastavice dječjih prava
3. Interaktivan plakat prava i obveza
4. Filmska stanica (Film o dječjim pravima)
5. Školica dječjih prava
6. Dječja prava kroz hip-hop
7. Katapult dječjih prava
8. Različitosti
9. Speed date s ravnateljicom škole „Pitaj ravnateljicu“
10. Speed date s dječjoj gradonačelnicom „Pitaj dječju gradonačelnicu“

Program će završiti govorom dječje gradonačelnice Nere Grđan i kratkim glazbenim koncertom dječjeg banda iz Dokkice, a cijeli program popratit će dječji reporter Patrik Ljubojević, polaznik Kampa medijske pismenosti u Dokkici.

OŠ „Tin Ujević“ Osijek i Dokkica pozivaju sve škole, djecu i ostale građane na program obilježavanja Međunarodnog dana dječjih prava.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: