Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U Osijeku razgrabljene sve doze cjepiva protiv gripe

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65651
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.11.2019. 11:08 
Naslov:  U Osijeku razgrabljene sve doze cjepiva protiv gripe
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nedavno je započelo cijepljenje protiv gripe, a u samo desetak dana planulo je gotovo svih 360.000 doza cjepiva te su naručene i dodatne količine koje će uskoro stići, izvještava RTL televizija.

Zbog velikog interesa građana, pogotovo onih starijih koji spadaju u jednu od kategorija za koje je cijepljenje besplatno, s cjepivima su pri kraju u većini ambulanti u Hrvatskoj. I u objektima Zavoda za javno zdravstvo su pri kraju s cjepivima, pa su zato naručene dodatne količine četverovalentnog cjepiva. Trideset tisuća novog cjepiva trebalo bi doći krajem studenog i početkom prosinca, najavili su u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.

U Zavodu umiruju građane tvrdnjom kako se epidemija gripe očekuje za blagdane i u drugoj polovini siječnja, tako da ni u prosincu neće biti kasno za cijepljenje i za zaštitu od gripe. A oni koji ne žele ništa prepustiti slučaju, u dogovoru sa svojim obiteljskim liječnikom cjepivo mogu nabaviti u ljekarnama, a cijena mu je oko 80 kuna.

Inače, ove je godine za cijelu Hrvatsku naručeno 360.000 doza cjepiva, od čega je za Osječko-baranjsku županiju previđeno 21.600 doza što je desetak posto više nego prošle godine kada su sve doze također bile podijeljene.

Podsjetimo, besplatno cjepivo namijenjeno je prvenstveno za osobe životne dobi od 65 godina i starije, štićenike domova za starije osobe te institucija za njegu kroničnih bolesnika, pacijente s kroničnim bolestima, posebice bolestima srca i pluća, odraslima i djeci s kroničnim bolestima metabolizma i kroničnim bolestima bubrega, osobama s neuromuskularnim bolestima koje utječu na disanje itd.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Ilustracija


Pročitajte i..
Gripa 'kuca' na vrata

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: