Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Mjesec borbe protiv ovisnosti - Problemi ovisnosti ne poznaju dob, društvene strukture niti spol

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.11.2019. 9:27 
Naslov:  Mjesec borbe protiv ovisnosti - Problemi ovisnosti ne poznaju dob, društvene strukture niti spol
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jučer je održana panel rasprava pod nazivom „Izazovi suzbijanja zlouporabe droga, razgovori društvenih aktera“, na temu zlouporabe droga s naglaskom na zlouporabu sintetskih kanabinoida.

Na raspravi su sudjelovali predstavnici Odjela prevencije Policijske uprave osječko-baranjske, Pravnog fakulteta u Osijeku, Filozofskog fakulteta u Osijeku, Županijskog savjeta mladih osječko-baranjske županije, Zavoda za javno zdravstvo i Udruge „NEovisnost“.

Rasprava je održana povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji se obilježava svake godine od 15. studenoga do 15. prosinca. Tijekom mjeseca obilježavanja Odjel prevencije će, u okviru preventivnog projekta „Legiranje ne drogiranje“, intenzivirati preventivne aktivnosti s ciljem prevencije zlouporabe droga kao i prevencije drugih oblika ovisnosti.

Današnji problemi ovisnosti ne poznaju dob, društvene strukture niti spol, a izražavaju se kao ovisnost o internetu (društvene mreže), ovisnost o kocki, ovisnost o alkoholu, ovisnost o drogi, ovisnost o hrani i druge ovisnosti koje iz dana u dan uzimaju sve veći broj žrtava. Proaktivan pristup u eliminiranju faktora rizika je ključan u suzbijanju ovisničkog ponašanja i preventivno pokazuje dugoročne pozitivne rezultate.

Prevencija kriminaliteta u lokalnoj zajednici podrazumijeva uspostavljanje partnerskih odnosa sa sudionicima javne sigurnosti, umrežavanjem i razvijanjem potencijala društva za odgovor na izazove civilizacijskog razvitka.



Tekst i foto: PU osječko-baranjska

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: