Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Info centar za mlade Osijek: Radionica "Srdačno, hrana"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 14.11.2019. 12:26 
Naslov:  Info centar za mlade Osijek: Radionica "Srdačno, hrana"
25.11.2019. 13:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dogodi li ti se često da baciš višak hrane od obroka ili da ti se hrana pokvari pa ju zbog toga bacaš?

Zanima te kako pravilno planirati kupnju hrane i pri tome uštedjeti novac, a i sacuvati okoliš? Ukoliko si bar na jedno pitanje odgovorio/la potvrdno pridruži nam se na radionici u ponedjeljak 25. studenog 2019. u 13 sati u Info-centru za mlade Osijek (Kralja Zvonimira 15).

Pozivamo te na radionicu za mlade na kojoj ćeš kroz vježbe saznati više o temi stvaranja otpada od hrane. Radionica je namjenjena mladima od 15 do 30 godina.
Naučit ćete kako pametno planirati kupnju hrane kako bi što manje te hrane završilo u otpadu.

Istraživanja su pokazala kako se najveće bacanje hrane odvija u domaćinstvima. Više je razloga za takve postupke i ponašanje potrošača, a jedan od najčešćih je nečitanje ili nerazumijevanje navođenja roka trajanja na deklaracijama. U Hrvatskoj se godišnje baci približno 400 tisuća tona zdravstveno ispravne hrane, dok su istovremeno police socijalnih samoposluga poluprazne ili prazne.

Radionicu organizira PRONI Centar u suradnji s Centrom za edukaciju i informiranje potrošača. Radionica je aktivnost projekta Regionalni info-centar za mlade Osijek financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te aktivnost projekta INFO START finaciranog sredstvima Grada Osijeka.

Također ćeš čuti više o oznaka koje se nalaze na pojedinim prehrambenim namirnicama te gdje se otpad najviše stvara i kako ga smanjiti. Na radionici ćeš imati prilike i saznati kako prekomjerno stvaranje otpada od hrane utječe na okoliš i globalni razvoj. Ukoliko želiš sudjelovati prijavi se na sljedećoj poveznici.
Po završetku radionice za sve sudionike osiguran je ručak.



Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: