Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



"Mi ne zaboravljamo" - 16. memorijalno hodočašće Osijek-Vukovar [2019.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65665
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.11.2019. 12:37 
Naslov:  "Mi ne zaboravljamo" - 16. memorijalno hodočašće Osijek-Vukovar [2019.]
17.11.2019. 20:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pod sloganom "Mi ne zaboravljamo" kolona sjećanja koju organizira osječki ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata šesnaesti će put krenuti pješice u Vukovar, na put dug 46 kilometara. Polazišna je točka adresa sjedišta udruge na Zelenom polju 5.

S istim ćemo zanosom kao i svih petnaest godina prije, krenuti prema Vukovaru i pokloniti se žrtvama Grada koji je dao ogroman obol u obrani Hrvatske, rekao je predsjednik gradskog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Zdravko Nalio.

Sve građane kojima to dopušta zdravstveno stanje pozvao je da se pridruže koloni. Profesorica Gabrijela Poslon inicijator je i organizator učenika koji su se pridružili koloni, prvi put prije deset godina. Tada ih je bilo samo deset, a danas ih je gotovo 1400. "Ove će se godine ponovno u ponoć okupiti mladi iz svih dijelova Hrvatske kako bi u koloni krenuli na hodočašće Osijek-Vukovar pješice. Taj je projekt iskaz zahvalnosti herojima Vukovara, ali i svim herojima Domovinskog rata. Umjesto poziva svima koji to mogu da nam se pridruže pročitat ću riječi Siniše Glavaševića: "Nema leđa jačih od mojih i vaših i zato, ako vam nije teško , ako je u vama ostalo još mladenačkog šaputanja, pridružite se!".

Koordinator projekta Jozo Bertanjoli rekao je kako je svih petnaest hodočašća dosada prošlo u iznimnom miru, redu i s poštovanjem prema Gradu Vukovaru. "Od Grada Osijeka osigurali smo novce za ovaj projekt, što uključuje okrjepu već u 20,00 sati 17. studenog, kulturno-umjetnički program u kojem sudjeluje Pjevačko društvo Zrinski te samo hodočašće u Vukovar, na putu dugom 46 kilometara". "Sjećanje na Vukovar snaži duh hrvatskog naroda koji se ovim hodočašćem prenosi na mlađe generacije", rekao je Dubravko Lažeta. A Josip Talapko dodao je kako svake godine hodočaste da bi sebe i cijelu Hrvatsku podsjetili na ono što je zapravo Vukovar, kolika je njegova žrtva i što ona znači za budućnost Hrvatske. "Svi smo mi na kraju snaga i svake godine mislimo da će biti bolje, no situacija s Vukovarom ove je godine još napetija, zbog nepoštivanja svih ljudskih i pravnih vrijednosti. Želimo završiti tu priču i okrenuti se našoj budućnosti i našoj djeci".





Tekst i foto: Mirta Milas/Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: