Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Zavod za humanu reprodukciju i medicinski potpomognutu oplodnju dobio novu opremu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65651
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 12.11.2019. 14:44 
Naslov:  Zavod za humanu reprodukciju i medicinski potpomognutu oplodnju dobio novu opremu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Grad Osijek i Osječko-baranjska županija u jednakim iznosima sufinancirali su nabavku stolnog inkubatora i aspiratora – Zavodu za humanu reprodukciju i medicinski pomognutu oplodnju (MPO) Klinike za ginekologiju i opstetriciju Kliničkog bolničkog centra Osijek. Ukupni troškovi nabave navedene opreme iznose oko 116 tisuća kuna.

-Ovom prigodom obilježavamo važnu donaciju za našu kliniku koja od 2016. radi intenzivno na poboljšanju kvalitete života žena s problemima zanošenja. Koristim priliku zahvaliti Gradu i Županiji na donaciji te Bolnici na potpori u pogledu nabavke ovog novog uređaja. – naglasila je između ostaloga predstojnica Klinike za ginekologiju i opstetriciju doc. dr. sc. Andrijana Muller.

Klinika za ginekologiju i opstetriciju, jedna je od najvećih ustrojstvenih jedinica Kliničkog bolničkog centra Osijek, najvećeg centra istočno od Zagreba koji je ujedno i nastavna baza Medicinskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.



-Sve više parova u Hrvatskoj ima problema s ciljanim zanošenjem. Nekad prije je to bio svaki šesti, danas je svaki peti par, vjerujem da je stvarna brojka i veća. Znamo da je najpovoljniji vremenski period za zanošenje do 36. godine starosti žene. Zakon omogućava da žene liječimo do 42 godine starosti života. Novi inkubator znatno će pomoći, da se naša uspješnost u postupcima poboljša. – rekao je vršitelj dužnosti voditelja Zavoda za humanu reprodukciju i medicinski pomognutu oplodnju, dr. sc. Zoran Popović.



Medicinsko osoblje u duhu Hipokatovih modela pomaganja i služenja, sustavno osmišljava i provodi projekte namijenjene poboljšanju uvjeta za rodilje i djecu koja borave na Klinici.

-Osječko-baranjska županija kontinuirano ulaže u Klinički bolnički centar Osijek i namjeravamo tako nastaviti. Raduje nas da smo mogli pomoći, mislimo da su ovo najbolje uloženi novci. – istaknuo je u kratkom obraćanju zamjenik župana Goran Ivanović.

U Kliniku za ginekologiju i opstetriciju dolazi najviše osječkih pacijentica, a kako je i Referentni centar u nju se slijeva i veliki broj pacijentica iz okolnih bolnica, gradova i županija.

Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota naglasio je opći interes u sustavnom podizanju kvalitete, standarda i djelotvornosti medicinsko-bolničkih usluga – važnost zadržavanja vrhunskih stručnjaka u Osijeku uz izobrazbu mladih specijalizanata te osiguravanje nove, suvremene opreme.



-Grad Osijek sustavno podupire poboljšanje standarda zdravstvenih usluga, stvaranje optimalnih uvjeta za očuvanje zdravlja i liječenje građana, osiguravanje što boljih uvjeta rada, zbog zadržavanja visokostručnog osoblja u našem gradu. Premda KBC Osijek nije u vlasništvu, ni u nadležnosti Grada Osijeka, tijekom 2019. Grad je uključujući i ovu nabavu – izdvojio ukupno 570.400 kuna za uređenje i opremanje KBC-a Osijek.










Tekst: Osijek.hr
Foto: OBZ.hr, Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: