Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Brojni Osječani zazelenili svoj grad stotinom novih stabala

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65433
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.11.2019. 17:36 
Naslov:  Brojni Osječani zazelenili svoj grad stotinom novih stabala
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Izuzetan interes i velik odaziv građana, od najmlađih do onih u zlatnim godinama, obilježili su prvi dan kolektivne sadnje stabala u Osijeku. Vrijednim timovima volontera pridružili su se učenici i učitelji srednjih i osnovnih škola pa su zajedno sa stručnim službama Grada Osijeka, Unikoma, Hrvatskih šuma i Poljoprivredne i veterinarske škole – posadili razne vrste stabala te se upoznali s njihovim značajem u očuvanju okoliša, naročito u urbanim sredinama.

Lokacije na kojima su se stabla sadila obišao je i zamjenik gradonačelnika Boris Piližota te uz cestu Drinske ulice, u društvu učenika Poljoprivredne i veterinarske škole, nadopunio drvored graba koje će, kako kaže, svojim gustim, ovalnim krošnjama itekako uljepšati uličnu vizuru.

Danas je odrađen sjajan posao za naš grad, čije ulice upravo postaju dom mladih japanskih trešanja, lipa, magnolija, hrastova, bagrema, javora i mnogih drugih stabala. Zeleni katastar Osijeka trenutačno broji oko 24 tisuće stabala, a do kraja ove godine tome fondu pridružit će se još oko 1300-1500 stabala. To znači da i ove godine sadimo više nego što je moralo biti uklonjeno, i to čak tri puta više, što nam je u ovo vrijeme klimatskih promjena izuzetno važno – istaknuo je osječki dogradonačelnik.

Podsjetimo, Grad Osijek uključio se u Dane kolektivne sadnje stabala donacijom i organiziranom sadnjom 473 stabla na 22 lokacije diljem Osijeka, od kojih je 269 osigurano građanima Osijeka.

Zadovoljan dinamikom današnje akcije ozelenjivanja gradskih površina, Piližota je podsjetio kako Osijek jedini u Hrvatskoj ima više parkova nego trgova i kako se jedini u Europi može podičiti biserom secesijske parkovne arhitekture, Sakuntalinim parkom.

Osijek oduvijek diše punim, zelenim plućima njegovih parkova, drvoreda i perivoja. Zahvaljujem svima koji su danas ostavili svoj trag u ovoj hvalevrijednoj akciji za naše urbano zelenilo i doprinijeli njegovome budućem razvoju – zaključio je Piližota.





Tekst i foto: Osijek.hr

Najava: Dani kolektivne sadnje stabala - Zasadi drvo, ne budi panj [2019.]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
visibaba
Offline
Ukupno postova: 74
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.11.2019. 13:32 
Naslov:  Re: Brojni Osječani zazelenili svoj grad stotinom novih stabala
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Super , konačno i ulica Zeleno polje dobila stabla !!!HVALA !

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: