Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Arheološki muzej Osijek: 26. Lampioni za Dan grada Osijeka - čarobna svjetlost Adventa [2019.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.11.2019. 11:16 
Naslov:  Arheološki muzej Osijek: 26. Lampioni za Dan grada Osijeka - čarobna svjetlost Adventa [2019.]
02.12.2019. 18:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[FOTO] Lampioni za Dan grada Osijeka - čarobna svjetlost Adventa


Proslavimo zajedno Dan grada i uz svjetlost lanterni i lampiona zakoračimo u čarobno predbožićno doba Adventa...

Kao svojevrsno otvorenje adventskih svečanosti, tradicionalno uz Dan grada Osijeka 2. prosinca 2019., održava se velika izložba lampiona koje izrađuju djeca osječkih osnovnih škola. Proglašenje pobjednika je na središnjoj proslavi i dodjeli nagrada u Arheološkom muzeju, u ponedjeljak 2. prosinca 2019. od 18 sati.

Uz suradnju Turističke zajednice i Grada Osijeka sa Zajednicom tehničke kulture grada i županije te veliko zalaganje učitelja i učenika osnovnih škola, ova lijepa tradicija održava se od već davne 1993. godine kada se naš grad još oporavljao od tužnih dana Domovinskog rata.

Kao i tada, popularna "Lampioniada" u srca Osječana unosi ponos na svoj grad i sreću zbog skorog dolaska Božića, radosnog blagdana svjetlosti i mira.

Svake godine djeca ulažu svoje srce i dušu u izradu vlastitih lanterni, lampiona, pravih umjetničkih djela koja isijavaju u svim bojama: žutoj, zelenoj, crvenoj i plavoj te raznim oblicima inspiriranim gradskim znamenitostima i simbolima. Roditelji i učitelji pridružuju se u izradi lampiona, a posebna radost na dječjim licima vidi se u trenutku primitka nagrade za najljepši rad.

Moj Lampion za Dan grada Osijeka 2019. (02.12.)

Po 26. put zaredom održat će se još jedna popularno zvana osječka Lampioniada. Kao i zadnjih nekoliko godina mjesto susreta svih vrijednih učitelja i učenika koji su cijele jeseni izrađivali lampione je Arheološki muzej u Tvrđi (Trg Svetog Trojstva 2).


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: