Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku: Akademija na turneji [2019.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.11.2019. 10:48 
Naslov:  Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku: Akademija na turneji [2019.]
11.11.2019. 9:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku prvi put organizira akciju prigodno nazvanu „Akademija na turneji“, a posrijedi je inovativan i kreativan koncept izrastao iz dosadašnjih Dana otvorenih vrata Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Do sada su učenici srednjih škola, većinom iz Osijeka i Osječko-baranjske županije, određenoga dana posjećivali prostore Akademije i tamo se upoznavali sa studijskim programima, projektima i ostalim sadržajima. Ovaj je put cilj da nastavnici i studenti Akademije obiđu niz srednjih škola ne samo u Osijeku, nego i u cijeloj regiji i u susjednim državama te da im putem zanimljivih programa i projekata predstave bogate nastavne, umjetničke i znanstvene kapacitete i ponudu Akademije. Akcija je zamišljena kao svojevrsna umjetnička i znanstvena intervencija s elementom informiranja o uvjetima upisa i studiranja na Akademiji te brojnim mogućnostima zaposlenja nakon Akademije.

Akcija „Akademija na turneji“ započet će u ponedjeljak, 11. studenoga 2019., a ishodište je matična sredina – Osijek. Navedenoga dana na različitim lokacijama – u osječkim srednjim školama i u prostorima Akademije – bit će organizirano desetak raznovrsnih programa (predavanja, radionica, izložbi, predstava, koncerata…) kojima će se djelatnosti i aktivnosti Akademije približiti učenicima srednjih škola, u prvom redu maturantima. Nakon toga, do kraja ove godine, nastavnici i studenti Akademije obići će još sedam gradova u tri zemlje - Hrvatskoj, Srbiji te Bosni i Hercegovini.

Akademija dolazi u goste sredinama s kojima već ima ostvarenu kvalitetnu suradnju, ali i sredinama i školama s kojima će ju nakon ovog događanja, vjerujemo, započeti. U tu svrhu pripremljeni su zanimljivi programi putem kojih planiramo maturante upoznati i potaknuti ih da odaberu jedan od 37 preddiplomskih, diplomskih i specijalističkih studija koji se nude na šest Odsjeka Akademije za umjetnost i kulturu: Odsjeku za glazbenu umjetnost, Odsjeku za instrumentalne studije, Odsjeku za kazališnu umjetnost, Odsjeku za kreativne tehnologije, te Odsjeku za kulturu, medije i menadžment, Odsjeku za vizualne i medijske umjetnosti. Vjerujemo da ćemo na taj način svi biti na dobitku – Akademija će dobiti kvalitetne i motivirane studente, a budući studenti mogućnost studiranja na ustanovi koja maksimalno razvija kreativne potencijale svojih studenata i brine o njima ne samo za vrijeme, nego i prije i nakon formalnog trajanja njihovog visokog obrazovanja.

Plan je da se ova akcija nastavi i u prvoj polovici 2020. godine pa se već dogovaraju i nova gostovanja.

[klik za uvećanje]


[klik za uvećanje]



Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: