Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Organicos - centar prirodnog zdravlja: Tretmani Hirudoterapije - liječenje pijavicama [studeni, 2019.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 06.11.2019. 8:26 
Naslov:  Organicos - centar prirodnog zdravlja: Tretmani Hirudoterapije - liječenje pijavicama [studeni, 2019
Od 08.11.2019. 4:00 do 09.11.2019. 3:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Organicos - centar prirodnog zdravlja sa sjedištem u srcu Osijeka ima čast ugostiti Lilu Radun iz Novog Sada koja će u petak i subotu, 8. i 9. studenog 2019. godine u Organicos centru provoditi tretmane Hirudoterapije - liječenje pijavicama.

Pijavice upotrebljene u medicinske svrhe liječe, podmlađuju i pročišćavaju organizam od otrovnih materija. Ova stara metoda liječenja naziva se hirudoterapija, primjenjivala se još u starom Egiptu, a o ljekovitim moćima pijavica pisali su Galen i Hipokrat a dobro se zna i to da su ih ruske carice upotrebljavale za uljepšavanje. Ističemo kako ugriz pijavice ne boli ništa više od uboda komarca jer ona nakon ugriza u tijelo ispušta analgetik koji ublažava osjećaj boli.

Za više informacija i rezervaciju svog termina, javiti se možete na e-mail: greenorganicos[at]gmail[dot]com ili telefon: 099-1934-364, Silvija.

VIŠE O HIRUDOTERAPIJI
POVIJEST
Pijavice su se koristile još u doba drevnog Egipta, Rima, Perzije, Indije i Kine 1500 g.p.K. Postoje kineski rukopisi koji datiraju i više od 10 000 g.p.K., a spominju učinkovitost liječenja tumora pijavicama.

Stari dokumenti dokazuju da egipatska carica Kleopatra dugo nije mogla ostati u drugom stanju, tadašnji liječnici joj nisu mogli pomoći, a ozdravila je od neplodnosti uz pomoć pijavica i rodila sina. Također je koristila pijavice za uljepšavanje lica i pomlađivanje tijela.

Danas od svih alternativnih metoda liječenja, crkva priznaje samo ovu prirodnu metodu liječenja.
Poznati Ruski kirurg Nikolay Pirogov je za vrijeme Rusko-Turskog rata, stavljao pijavice na velike prijelome spašavajući ranjenike od infekcije i traumatskog šoka, što se i danas koristi u liječenju u Njemačkim klinikama kod ozbiljnih i opasnih prijeloma.

Modno osviještene Francuskinje nosile su vezane pijavice na svojim haljinama, a žive su stavljale iza ušiju prije bala da im se obrazi zarumene.

U trenutku kada je zapadna medicina otkrila da su bakterije uzrok bolesti i da se mogu liječiti antibioticima, liječnici su prestali koristiti ovu drevnu metodu.

Ali u Rusiji se hirudoterapija i dalje nastavila razvijati i koristiti. Povratak hirudoterapije na Zapadu počeo je nakon što je kirurg Džon Apton na Harvardu dospio na naslovnice s ovom pričom. Naime on je operirao dječaka kojemu je pas odgrizao uho. Svi pokušaji transplantacije su propali sve dok nije upotrijebio pijavice i tako je dječaku spasio uho. Od tada se pijavice sve više koriste u mikrokirurgiji, gdje pijavice pomažu poboljšanju cirkulacije krvi u prišivenim dijelovima tijela.

Hirudoterapija danas doživljava ponovno rođenje,na velika vrata ulazi u bolnice, klinike, salone ljepote, studija za pomlađivanje.

KADA SE KORISTI HIRUDOTERAPIJA?
Do sada je poznato oko 400 vrsta pijavica ali se samo medicinska pijavica upotrebljava u svrhu liječenja. Iako se mnogi zgražaju od same pomisli da im ta stvorenja gmižu po tijelu i sišu krv, činjenica je da je pijavica ipak idealni terapeut za cirkulaciju krvi, tako da se obično upotrebljava za liječenje bolesti kao sto su: tromboza, upala vena, proširene vene, infarkt srca, bolovi u mišićima i povrede mišićnog tkiva. Zatim pomaže uspostavljanju krvotoka nakon ugradnje srčane premosnice, korisna je u liječenju steriliteta, ublažava celulit i bore, a u kirurgiji se koriste pri presađivanju organa (bubrega, jetre, srca…).

U današnje vrijeme pijavice se koriste ne samo u narodnoj već i u zvaničnoj medicini. Ljekari Amerike, Europe, Rusije primjenjuju pijavice u oftalmologiji, plastičnoj kirurgiji, a Kinezi tretiraju pijavicama aterosklerozu.

ŠTO SU PIJAVICE?
Medicinske pijavice se uzgajaju u specijalnim medicinskim laboratorijima ili strogo kontroliranim uzgajalištima. Postoje stroga pravila i svaka pijavica treba proći karantenu od nekoliko mjeseci prije kliničke upotrebe. Zato nikako ne preporučujemo da sami kući koristite pijavice, jer može biti opasno.

KAKO HIRUDOTERAPIJA DJELUJE?
Ugriz pijavice ne boli ništa više od ujeda komarca jer ona nakon ugriza u tijelo ispušta analgetik koji ublažava osjećaj boli. Jedna pijavica može konzumirati od 5 do 15 ml krvi tijekom jednog hranjenja. Za liječenje pijavicama terapeuti obično koriste do deset pijavica što znači da se tijekom tretmana može izgubiti oko 150 ml krvi. Međutim, prednost liječenja pijavicama ne ogleda se samo u količini krvi koju ona uklanja iz tijela već u tome što one u krv ubacuju antikoagulante i tako razrjeđuju krv kao i materije koje imaju anestetičko djelovanje. Mnogobrojnim ispitivanjima je potvrđeno da medicinske pijavice svojim ugrizom u tijelo ubrizgavaju veliki broj biološki aktivnih materija kao što je alfahimotropsin, hirudin, suptilizin, himazin… i da hirudoterapija (terapija pijavicama) djeluje kao analgetik, antikoagulans, imunostimulans, rastvara masti, sprečava razvoj bakterija…I nije tajna da ih holivudske zvijezde upotrebljavaju za postizanje ljepote.

MEHANIZAM DJELOVANJA
Ugriz pijavice asocira na ugriz mrava, dubina ugriza je 1 – 1,5 mm. Nakon pripajanja ona ubrizgava u krvotok čovjeka jedinstven spoj fermenata. Rađena su istraživanja koja pokazuju i dokazuju imunostimulirajuče djelovanje tih fermenata. Dakle, dreniranjem krvi iz ranice koju pijavica stvori, tijelo je u stanju da se oslobodi toksina nakupljenih u organizmu. Ali možda mnogo bitnija stvar je ta što pijavice ubrizgavaju prirodne ljekovite tvari, čije djelovanje vodi ka normalizaciji ljudskog organizma. To su hormoni koji pojačavaju opću lokalnu cirkulaciju, otklanjaju otekline, upale, bolove, trombove te stvaraju nove krvne žile. Ugriz pijavice stimulira rad unutarnjih organa i jača imunitet.
Već nakon prve terapije osjeća se znatno poboljšanje, a nakon 3 - 4 terapije kreče potpuna regeneracija. Ubrizgani sekret iz pijavice djeluje 3 do 8 mjeseci, a terapije treba ponavljati sve dok tegobe potpuno nestanu.

Supstanca koja se nalazi u sekretu pijavice je hirudin. Hirudin je enzim koji razgrušava krv, izuzetno je važan za osobe s koronarnom bolešću srca, visoki krvni tlak, aterosklerozom, osobe koje su imale infarkt, moždani udar, upale vena, hemoroidi, trombovi. Pijavice pomažu i u liječenju zglobova jer stvaraju novu elastičnu jaku hrskavicu što je izvanredno i jedinstveno. Sljedeća bitna supstanca je serotonin- hormon sreće koji poboljšava raspoloženje i koristi se kod liječenja depresivnih stanja. Nerijetko ljudi spavaju na terapijama upravo zbog umirujućeg djelovanja enzima, a nakon terapije se oslobađa endorfin koji izaziva osjećaj zadovoljstva. Također vrlo bitna supstanca je i eglin, koji smanjuje upalne procese i oštećenje tkiva kod bolesti poput reumatskog artritisa, gihta, emfizema pluća...

Inače je hirudoterapija velika pomoć kod bolesti ovisnosti, zbog sposobnosti pijavica da detoksiciraju organizam i nadoknade potrebne enzime u tijelu.

JE LI HIRUDOTERAPIJA SIGURNA?
Na kraju ostaje još samo da kažemo da se jednom upotrebljena pijavica nakon tretmana uništava što osigurava da terapija pijavicama nema neželjenih efekata i može se provoditi usporedno s drugim metodama liječenja, jedino se ne preporučuje osobama koje boluju od hemofilije ili neke druge bolesti krvi.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: