Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kino Urania [31.10.-6.11.2019.] [program]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65649
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.10.2019. 18:29 
Naslov:  Kino Urania [31.10.-6.11.2019.] [program]
Od 31.10.2019. 16:00 do 06.11.2019. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Bogate projekcije Kinematografa u Kinu Urania čekaju na vas, a što je u ponudi pogledajte u tekstu niže...

Cijena ulaznica za redovite repertoarne iznose 25 kn, dok uz predočenje studentske ili umirovljeničke iskaznice karte možete kupiti po cijeni od 20 kn. Ulaznica za grupe od 10 i više osoba iznose 18 kn po osobi. Za obiteljski dan srijeda i dječje vikend matineje ulaznice iznose 20 kn za sve gledatelje. Na ulaznice nema nikakvih dodataka neovisno o trajanju filma, načinu kupnje ili rezervacije ulaznice i sl.

Ulaznice možete rezervirati klikom info[at]kinematografi-osijek[dot]hr

Skriveno: 
Dragi naši, Noć vještica je dan kada se oblačimo u kostime i maskiramo, dekoriramo kuće, rezbarimo bundeve… a sve mora biti zastrašujuće. Toj tematici se pridružuje i kino Urania: u četvrtak 31. listopada će svi filmovi biti u znaku Halloweena.

Pred vratima će nas odmah dočekati jedna od najneobičnijih i najstrašnijih obitelji svih vremena – Obitelj Addams. Animirana obiteljska komedija koja prikazuje zgode i nezgode ove slavne obitelji prvi put se pojavljuje u obliku stripa 1938. godine, a o njoj je snimljeno i nekoliko filmova i serija. U novoj sinkroniziranoj pustolovini obitelj ulazi u sukob se Margaux Needler, TV zvijezdom koja se pod svaku cijenu želi riješiti Addamsovih iz svojeg susjedstva. Otkrijte kako će se riješiti ova neobična zavrzlama.

Potom se suočavamo s Arthurom Fleckom, koji je sve samo ne klaun koji uveseljava dječicu. U želji da ga obasja bilo kakvo svjetlo, odluči se okušati kao stand-up komičar, no biva ismijan. Uhvaćen u cikličkom postojanju između apatije i okrutnosti, Arthur donosi loše odluke, što dovodi do lančane reakcije eskalirajućih događaja u ovoj alegorijskoj studiji karaktera. Ne propustite do sada neispričanu priču o najpoznatijem negativcu Gotham Cityja Jokeru, s neponovljivim Joaquinom Phoenixom u naslovnoj ulozi!

I kao šećer na kraju: Stephen King i prva ekranizacija njegovog Doktor Sleepa. Riječ je o nastavku kultne priče Isijavanje koju je proslavio Jack Nicholson 1980. u istoimenom filmu Stanleyja Kubricka. Doktor Sleep, odnosno dječak Danny Torrance iz Isijavanja, u ovom je filmu četrdesetogodišnjak koji pati od istih demona koji su opsjedali i njegovog oca - alkoholizma i nasilja. Torrence počinje koristiti svoj dar kako bi komunicirao s umirućima u lokalnom hospicijskom centru, a njegova priča doživljava zaokret nakon što upozna mladu djevojku koja također ima nadnaravne moći. Ova pretpremijerna projekcija počinje u 21:15 h, a cijena ulaznice je 30 kn bez popusta i gratisa.

U najavi imamo i nove filmske, ali i kazališno-glazbene događaje!

Ljubitelji europske kinematografije doći će na svoje, jer nas očekuju CoolTour Norveška: Revija suvremenog norveškog filma (7.11.-21.12.) i Dani austrijske kulture u Osijeku (30.11.-4.12.). Također, osječke punkere će razveseliti premijera filma Tusta s gostovanjem redatelja i after partyjem u Clubu Peppermint (sredina studenog), a imat ćemo i glazbeno-filmski Festival Indije (kraj studenoga).


Dragan Marinković- Maca autor je predstave koja izaziva bolove u trbuhu i veliku količinu suza od smijeha, a možete ju pogledati u četvrtak 14.11. s početkom u 20:00 h u kinu Urania. Kakva ti je žena, takav ti je život nam pokazuje koliko brak mijenja odnos dvoje ljudi i samu vezu te pokazuje što je potrebno za skladan brak. Odgovore na vječita pitanja o odnosu muškarca i žene, Dragan Marinković-Maca donosi na originalan i samo njemu svojstven način. Ova predstava će Vas natjerati da razmislite dobro o sebi i svijetu koji Vas okružuje. Ulaznice po cijeni od 80 kn možete kupiti preko sustava EVENTIM, te na blagajni kina (od petka 1.11.).

Pozivamo vas i na Večer sevdalinki - reprizu tradicionalnog 14. po redu koncerta “Sevdah u Lisinskom”, koja će se održati u ponedjeljak 25. studenog s početkom u 20 h u kinu Urania. U interpretacijama najboljih pjevača sevdaha osjetit ćemo svu ljepotu sevdalinki – bosanskih, tradicionalnih i gradskih ljubavnih pjesama. Publici u Osijeka pjevat će Nedžad Salković (poznatiji kao „Princ sevdaha“), potom legendarni Esad Kovačević, ali i druga velika pjevačka imena, uz pratnju vrhunskog orkestra maestra Dinka Mujanovića. Imat ćemo priliku poslušati pjesme koje „diraju u srce“, poput „Žute dunje“, „Tebi, majko, misli lete“, „Emina“, „Ne klepeći nanulama“, „Čudna jada od Mostara grada“, „S one strane Plive“, „Lijepi li su mostarski dućani“, „Moj dilbere“, „Snijeg pade na behar, na voće“, „Jutros mi je ruža procvjetala“, „Kad ja pođoh na Bembašu“, „Vino piju age Sarajlije“ i mnoge druge. Ulaznice po cijeni od 150 kuna biti će uskoro u prodaji preko sustava EVENTIM te na blagajni kina.

Prosinac je vrijeme za stand up „fajt“ simboličnog naziva Kaj bre? (kino Urania, petak 6. prosinca u 20 h). Spoj je to best of fora s naglaskom na hrvatsko-srpske odnose. Do ideje je došlo nakon tri godine zajedničkog rada autora i shvaćanja da još uvijek postoje tenzije. Marina Orsag (HR) i Aleksandar Perišić (SRB) oboje su bili u pionirima i samim time odrasli su u bivšoj Jugoslaviji, pa doživjeli i raspad iste te stvaranje novih država. Kako se na njih to odrazilo i kako doživljavaju odnose između te dvije države dvadeset godina kasnije možete vidjeti i čuti u ovom showu, uz cijenu ulaznice od 50 kn u pretprodaji te 60 kn na dan izvedbe.

Ulaznice za sve naše evente možete rezervirati putem maila: [email protected] i [email protected], telefonskog broja Uprave 205 501 (pon-pet od 9:00-17:00 sati) ili broja blagajne kina Urania 205 507 (svaki dan od 17:00-21:30 sati) te našeg Facebook profila Kino Urania & Kinematografi Osijek i grupe Kinematografi Osijek.

U novome filmskom tjednu pretpremijerno na Halloween možete pogledati horor Doktor Sleep temeljen na romanu Stephena Kinga, a premijerno animiranu i sinkroniziranu avanturu Obitelj Addams, novi nastavak kultne akcije Terminator: Mračna sudbina, komičnu dramu Kamo si otišla, Bernadette? te kriminalistički triler Optužena (Kino klub). Na programu i dalje ostaju nastavak jedne od najpoznatijih bajki Gospodarica zla 2 (TITL), originalna priča o najpoznatijem Gothamovom negativcu Jokeru te igrano-dokumentarna drama Dnevnik Diane Budisavljević.

Prošlo je 35 godina od prikazivanja prvog Terminatora, a u novom nastavku gledamo legende iz prvog filma. Linda Hamilton i Arnold Schwarzenegger vraćaju se svojim ulogama u novom filmu Terminator: Mračna sudbina. Serijal se vraća korijenima, ali ima i suvremenu senzibilnost baziranu na kolektivnoj anksioznosti oko umjetne inteligencije. Prva dva filma o Terminatoru su se bavila tjeskobom o strojevima iz budućnosti i prihvaćanjem istih u fantastičnom kontekstu. Ideja ovog filma je predstaviti priču koja ima smisla u sadašnjosti. Puno toga čini se kao prognoza jer postaje realnost svijeta u kome živimo.

Nagrađivani redatelj Richard Linklater donosi nam adaptaciju knjige američke spisateljice Marije Sample Kamo si otišla, Bernadette? s dvostrukom dobitnicom nagrade Oscar Cate Blanchett u glavnoj ulozi. Bernadette Fox nije na dobrom glasu. Njezin muž, računalni genij, uvijek ju je vidio kao urnebesnu, lako zapaljivu, nadarenu, ali i pomalo nesređenu suprugu. Kolege su je smatrali talentiranom arhitekticom, a za svoju je 15-godišnju kćer Bernardette uvijek bila najbolja prijateljica i, sasvim jednostavno, mama. Ali, Bernadette odjednom nestane. Njezina kćer Bee mora krenuti na putovanje do kraja svijeta kako bi je pronašla.

Jedan od najpoznatijih animiranih filmova svoju igranu inačicu je dobio 2014. godine, a omiljenu opaku vilu utjelovila je jedna od najvećih holivudskih zvijezda – Angelina Jolie. Gospodarica zla 2 je nastavak ove čarobne avanture s potpisom Walt Disney studija. Zlurada i njeno kumče Aurora (Elle Fanning) počinju preispitivati kompleksne odnose unutar obitelji kojih ih vežu. Film možete pogledati u TITLOVANOJ verziji.

U sklopu ciklusa filmova „FEST is the BEST“ u Kino klubu (snižene cijene ulaznica: 20 kn redovna, 16 kn za studente i umirovljenike) ovaj tjedan možete kriminalistički triler Optužena te pogledati igrano-dokumentarnu istinitu priču o najboljim ljudima u najgorim vremenima - Dnevnik Diane Budisavljević redateljice Dane Budisavljević.

Dolores je živjela bezbrižnim studentskim životom dok njezina najbolja prijateljica nije brutalno ubijena. Dvije godine kasnije, Dolores je jedina Optužena za okrutni zločin koji privlači veliku pozornost medija i stavlja je u središte javnosti: svatko ima mišljenje o njezinoj nevinosti ili krivnji. Dane provodi skrivena u kući, pripremajući se za suđenje, a njeni roditelji složni su u namjeri da pod svaku cijenu obrane kćer. Osim što su angažirali najboljeg odvjetnika, opsesivno kontroliraju sve što se događa oko nje: kako izgleda, što radi, što jede i s kim se druži. Kako se suđenje bliži i pritisak raste, u obitelji se pojavljuju nove sumnje i tajne.

Diana Budisavljević bila je zagrebačka humanitarka koja je organizirala akciju spašavanja srpske djece iz ustaških logora tijekom Drugog svjetskog rata. Nakon što nitko drugi nije preuzeo odgovornost, odlučila je sama organizirati akciju kojom će biti spašeno više od deset tisuća djece. Redateljica, koja je rodbinski povezana s junakinjom, pronalazi dnevnik koji je zapis ovoga gotovo nepoznatog herojstva.

Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod nas najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentsku, umirovljeničku i NK Osijek iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 20 kn), uz grupne popuste (cijena ulaznice 18 kn za grupe od minimalno 10 osoba) i poklon vouchere (10 ulaznica za 180 kn). Kako svi nakon dobrog filma obično ogladnimo, dobro nam dođe Early Birds paket uz koji za 45 kn dobijete ulaznicu za film + obrok u restoranu Lumiere.

Vidimo se u kinu Urania


Četvrtak, 31. listopada 2019.
10:00 Back to School: Veliko putovanje - The Big Trip (90 min)
17:30 Obitelj Addams - The Addams Family (87 min) PREMIJERA
19:00 Filmske biografije: Optužena - Acusada (107 min) (Kino klub) PREMIJERA
19:10 Joker - Joker (122 min)
21:15 Doktor Sleep - Doctor Sleep (151 min) PRETPREMIJERA (ulaznica 30 kn bez popusta i gratisa)

Petak, 1. studenog 2019.
17:45 Obitelj Addams - The Addams Family (87 min) PREMIJERA
19:00 Filmske biografije: Dnevnik Diane Budisavljević - The Diary of Diana B (88 min) (Kino klub)
19:20 Gospodarica zla 2 - Maleficent: Mistress of Evil (119 min) TITL
21:35 Terminator: Mračna sudbina - Terminator: Dark Fate (128 min) PREMIJERA

Subota, 2. studenog 2019.
11:00 Dječja matineja: Everest: Mladi Jeti – Abominable (98 min)
17:45 Obitelj Addams - The Addams Family (87 min) PREMIJERA
19:00 Filmske biografije: Optužena - Acusada (107 min) (Kino klub) PREMIJERA
19:20 Terminator: Mračna sudbina - Terminator: Dark Fate (128 min) PREMIJERA
21:35 Joker - Joker (122 min)

Nedjelja, 3. studenog 2019.
11:00 Dječja matineja: Obitelj Addams - The Addams Family (87 min) PREMIJERA
17:00 Gospodarica zla 2 - Maleficent: Mistress of Evil (119 min) TITL
19:00 Filmske biografije: Dnevnik Diane Budisavljević - The Diary of Diana B (88 min) (Kino klub)
19:10 Kamo si otišla, Bernadette? - Where’d You Go, Bernadette (109 min) PREMIJERA
21:15 Joker - Joker (122 min)

Ponedjeljak, 4. studenog 2019.
12:30 Back to School: Everest: Mladi Jeti – Abominable (98 min)
17:00 Gospodarica zla 2 - Maleficent: Mistress of Evil (119 min) TITL
19:00 Back to School: Filmske biografije: Putinovi svjedoci - Svideteli Putina (108 min) (Kino klub)
19:10 Kamo si otišla, Bernadette? - Where’d You Go, Bernadette (109 min) PREMIJERA
21:15 Terminator: Mračna sudbina - Terminator: Dark Fate (128 min) PREMIJERA

Utorak, 5. studenog 2019.
17:15 Kamo si otišla, Bernadette? - Where’d You Go, Bernadette (109 min) PREMIJERA
19:00 Filmske biografije: Optužena - Acusada (107 min) (Kino klub) PREMIJERA
19:10 Joker - Joker (122 min)
21:15 Terminator: Mračna sudbina - Terminator: Dark Fate (128 min) PREMIJERA

Srijeda, 6. studenog 2019.
17:30 Back to School: Obitelj Addams - The Addams Family (87 min) PREMIJERA
19:00 Filmske biografije: Dnevnik Diane Budisavljević - The Diary of Diana B (88 min) (Kino klub)
19:10 Terminator: Mračna sudbina - Terminator: Dark Fate (128 min) PREMIJERA
21:25 Joker - Joker (122 min)






[FOTO] Otvorilo se kino Urania

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: