Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Zaklada "Srce grada Osijeka" i ove godine stipendira 30 studenata

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.10.2019. 13:05 
Naslov:  Zaklada "Srce grada Osijeka" i ove godine stipendira 30 studenata
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji, zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš i njezini suradnici, upravitelj Zaklade Romano Kristić, te Vladimir Ham, predsjednik Upravnog odbora Zaklade, predstavili su novi javni natječaj za dodjelu stipendija Zaklade „Srce grada Osijeka“.

Stipendija Zaklade dodjeljuje se četvrtu godinu zaredom izvanrednim i darovitim studentima i studenticama koji su redovno upisali akademsku godinu 2019./2020. I ove godine dodjeljuje se 30 stipendija, a raspoloživi iznos sredstava Zaklade po ovom javnom natječaju iznosi 540.000 kuna.

Ukupna vrijednost pojedinačne stipendije po ovom Javnom natječaju iznosi maksimalno 18.000 kn, a stipendija se dodjeljuje na sljedeći način:
- 1000 kn mjesečno u razdoblju od listopada 2019. do rujna 2020.;
- 3000 kn jednokratno u listopadu 2020. ako je ispunjen uvjet redovnog upisa u višu akademsku godinu ili je uspješno završen fakultet; i
- 3000 kn jednokratno u listopadu 2020. ako je ispunjen uvjet položenih svih ispita za akademsku godinu 2019./2020.

Pravo na stipendiju mogu ostvariti redovni studenti i studentice Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku te redovni studenti i studentice koji studiraju izvan Osijeka studijski program kojeg nema u programu studiranja na osječkom Sveučilištu i koji ispunjavaju pravilnikom propisane uvjete.

Studenti i studentice, korisnici stipendije, sklapanjem Ugovora o dodjeli stipendije preuzimaju određena prava i obveze. Te obveze uključuju da redovno studiraju i polože minimalno 20% ispita do kraja akademske godine, jer u suprotnom će morati vratiti stipendiju.

Vladimir Ham na predstavljanju je istaknuo kako je ovo jedna od najatraktivnijih i najizdašnijih stipendija na tržištu koja od studenata traži izvrsnost, ali uzima u obzir i socijalnu komponentu. Dodao je i kako su dosadašnji rezultati stipendiranja iznimno pozitivni jer je prošle godine od 28 stipendista, njih 18 upisalo višu godinu fakulteta, a još petero ih je završilo fakultet. Među njima, čak 19 stipendista položilo je sve ispite te su time stekli pravo primiti maksimalnih 18.000 kuna.

Rok za prijavu na natječaj je 26. studenog, a podjela ugovora stipendistima održat će se u prosincu kada će primiti tri stipendije, za razdoblje od listopada do prosinca.

Više informacija možete pronaći na stranici Zaklade.





Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: