Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječko-baranjska županija ustupila 20 servisnih stanica za bicikle gradovima i općinama

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.10.2019. 11:05 
Naslov:  Osječko-baranjska županija ustupila 20 servisnih stanica za bicikle gradovima i općinama
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

20 servisnih stanica za bicikle te dva brojača biciklističkog prometa od jučer su u vlasništvu 11 jedinica lokalne samouprave i Javne ustanove Park prirode Kopački rit, kojima ih je ustupila Osječko-baranjska županija kroz ugovore potpisane između predsjednika Županijske skupštine Dragana Vulina i predstavnika tih općina i gradova te JU Park prirode Kopački rit.

Naime, Osječko-baranjskoj županiji prošle je godine (nakon prijave na Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora temeljem Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2018. godini) Ministarstvo turizma odobrilo projekt "Biciklističkim rutama kroz Slavoniju i Baranju" vrijednosti 458.700 kuna, a među aktivnostima u sklopu projekta bilo je i postavljanje 20 solarnih servisnih stanica za popravak bicikala i dva brojača biciklističkog prometa duž cikloturističkih ruta.

Pojedinačna vrijednost ulaganja duž cikloturističkih ruta Osječko-baranjske županije, odnosno solarnih servisnih stanica za popravak bicikala iznosi 14.287 kuna, a ukupna vrijednost tih 11 stanica je 285.750 kuna.

Oprema je isporučena i postavljena, a početkom listopada župan Ivan Anušić donio je rješenja kojima se bez naknade prenosi prava vlasništva nad tom opremom sa Županije na 11 jedinica lokalne samouprave i Javnu ustanovu Park prirode Kopački rit. Kopački rit preuzeo je tri servisne stanice; Grad Osijek, Grad Beli Manastir, Grad Belišće, Grad Donji Miholjac, Općina Bilje i Općina Erdut preuzeli su po dvije servisne stanice, dok su Općina Antunovac, Općina Kneževi Vinogradi, Općina Podravska Moslavina, Općina Petlovac i Općina Draž preuzeli po jednu.

Vulin je tom prigodom istaknuo kako je Osječko-baranjska županija strateški usmjerena na razvoj cikloturizma, naglasivši kako kroz naše područje već prolaze dvije važne europske biciklističke rute, a imamo i druge atraktivne biciklističke rute i staze, pa u zadnje vrijeme bilježimo značajno povećanje broja posjeta cikloturista. „Za daljnji razvoj izuzetno je važno izgraditi kvalitetnu infrastrukturu, što činimo i što ćemo nastaviti na području cijele naše županije“, zaključio je Vulin.

Inače, Osječko-baranjska županija i ove se godine prijavila na javni poziv Ministarstva turizma te joj je odobreno novih 450.000 kuna, čime se nastavlja i privodi kraju projekt "Biciklističkim rutama kroz Slavoniju i Baranju" kroz postavljanje odmorišta, vidikovaca, a radi se i prometni elaborat za trasiranje i označavanje ruta. Sredstva za razvoj (ciklo)turizma pokušavaju se osigurati i kroz projekte prekogranične suradnje te druge europske i nacionalne natječaje.





Tekst: Osijek031.com
Foto: OBZ.hr


Pročitajte i..
Osijek dobio dvije stanice za popravak i pumpanje guma bicikla

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: