Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Ivan Pažanin u sklopu kampanje "Kužiš kod": Jedimo domaće, zdravo i uživajmo u tome

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.10.2019. 11:59 
Naslov:  Ivan Pažanin u sklopu kampanje "Kužiš kod": Jedimo domaće, zdravo i uživajmo u tome
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Glavna osječka Tržnica u subotu bila je središnje mjesto kuharskog događaja: Što napraviti s ostatcima ručka? A osoba koja je pripremala ručak te ujedno i odgovarala na brojna pitanja posjetitelja bio je poznati hrvatski kuhar, Ivan Pažanin. Subotnji događaj dio je edukativno – izobraznih aktivnosti u sklopu projekta Čist grad – naš ponOs, a koji je dio kampanje „Kužiš kod“ te je sufinanciran od strane Europske unije iz kohezijskog fonda. Ovaj program prvi je u nizu aktivnosti koje će se provoditi u sklopu kampanje „Kužiš kod“, a poznati hrvatski kuhar Ivan Pažanin ovom je prigodom pokazao za što se sve ostaci hrane mogu iskoristiti odnosno kako od višaka jednog obroka pripremiti novi ukusan obrok.

Cilj događanja bio je svim zainteresiranima pokazati kako smanjiti količinu otpada koji nastaje u kuhinji i pritom uštedjeti. Prije samog spravljanja obroka, kuhar Ivan Pažanin u pratnji je zastupnice EU parlamenta Biljane Borzan te zamjenika gradonačelnika Osijeka, Borisa Piližote odabrao namirnice koje su mu bile potrebne za spravljanje obroka, a zatim je prisutnima spravio zdrave obroke, pomoćnica u pripremi mu je bila Biljana Borzan. Pripremljeni obroci bazirali su se na domaćoj tjestenini, siru, mesu te povrću, a konačan prozivod pravljen u woku oduševio je građane koji su dobili priliku pratiti kako jedan ručak priprema vrhunski kuhar, a prije svega naučiti kako pametno iskoristiti ostatke hrane te na taj način uštedjeti vrijeme i novac. Vrijedi spomenuti kako je kuhar Ivan Pažanin pri kuhanju koristio Dick noževe koje možete nabaviti u Pumpa servisu koji se nalazi u ulici Josipa Andrića 4 u Osijeku.



Nakon kuharske radionice održan je okrugli stol na temu: Skladištenje i rok trajanja namirnica. Na okruglom stolu uz kuhara Ivana Pažanina sudjelovala je dipl. ing prehrambene tehnologije Vlatka Buzjak Služek ispred Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu te Matko Novosel, product trainer iz kompanije Whirlpool. Rasprava na okruglom stolu je bila vrlo zanimljiva te je uz veliki interes prisutnih građana iznjedrila nekoliko zanimljivih zaključaka. Svoje zaključke i dojmove iznio je kuhar Ivan Pažanin koji je naglasio kako "imamo najkvalitetniju hranu na svijetu te da nastavimo jesti domaće, zdrave te da uživamo u tome." Važnu ulogu kada je informiranje u pitanju ima i Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu, a ispred koje je svoj zaključak na današnji okrugli stol dala i ipl. ing prehrambene tehnologije Vlatka Buzjak Služek koja je istaknula svima da "čitaju deklaracije, vode računa o datumima najbolje upotrijebiti do, jer svima je u cilju smanjiti bacanje hrane, smanjiti otpatke od hrane te da se ne treba bojati koristiti hranu i nakon datuma isteka roka trajanja" i na kraju svoje je zaključke iznio i product trainer iz kompanije Whirlpool, Matko Novosel koji je rekao da današnji hladnjaci prilagođavaju se namirnicama, a ne namirnice hladnjacima kao što je to nekad bilo. Zaključio je i da industrija bijele tehnike ide u korak s trendovima očuvanja i zaštiti kvalitete hrane te da svojim inovacijama omogućuje maksimalnu iskoristivost i dugotrajnost namirnica.



Nakon okruglog stola prisutnima je još pripremljen lagani i zdravi domjenak kojega su pripremile djevojke iz Nutrike, obrta za nutricionističko savjetovanje čiji je cilj promicanje zdravlja i poboljšanje navika građana kroz pravilan način prehrane. U želji da će sve danas naučeno biti i korisno te kako će upravo to pomoći da naš grad ostane čist i bude naš ponos, pozivamo vas još jednom da popratite i buduće aktivnosti na web stranici ili na Facebook stranici „kužiš kod“.













Tekst: Kreativna agencija Adverta
Foto: Element media by Igor Miličić


Najava: Što napraviti s ostacima ručka? Pitajte Ivana Pažanina!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: