Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječki Ferivi polumaraton obilježava mjesec borbe protiv raka dojke

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.10.2019. 8:23 
Naslov:  Osječki Ferivi polumaraton obilježava mjesec borbe protiv raka dojke
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

16. Osječki Ferivi polumaraton će se održati 4. travnja 2020. godine na Trgu Ante Starčevića. Organizacijski odbor je već u velikim pripremama za iduću godinu s obzirom da nas očekuju noviteti i poboljšanje na svim razinama organizacije.

Mjesec listopad je mjesec borbe protiv raka dojke i upravo iz tog razloga Osječki Ferivi polumaraton ga je odlučio posvetiti ženama.

Sve objave tijekom listopada imat će ružičast uzorak umjesto klasičnog plavog kako bismo podigli svijest o važnosti provođenja svih razina preventivne zaštite. Uz to za iduću godinu planiramo organizirati u listopadu ružičastu utrku, odnosno podupiremo ideju da i grad Osijek dobije jednu takvu utrku kakvu imaju veliki gradovi u Europi.“ ističe Damir Černić, organizator OFPM.

Prema podacima Registra za rak Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, 2014. godine je od raka dojke oboljelo 2644 žena, a prema najnovijim podacima je 2016. godine umrlo 990 žena pa je rak dojke i dalje najčešći uzrok smrti od raka u žena.

Sve veći broj žena se uključuje u trčanje, pa je tako u 2019. godini omjer muškaraca i žena koji su sudjelovali na 15. Osječkom Ferivi polumaratonu bio 65% naspram 35%, dok je 2018. godine na manifestaciji sudjelovalo oko 18% žena. Broj se povećava iz godine u godinu, a s obzirom na to OFPM je odlučio putem digitalnih kanala svim svojim trkačicama i trkačima podiči svijet o važnosti prevencije raka dojke.

Klasični plavi logotip i vizuali zamijenjeni su ružičastim, a kroz listopad na službenim stranicama Osječkog Ferivi polumaratona možete vidjeti samo žene.







Tekst i foto: OFPM

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: