Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Sigurnost hrane – jamac boljeg zdravlja ljudi, životinja i biljaka

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65424
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.10.2019. 10:55 
Naslov:  Sigurnost hrane – jamac boljeg zdravlja ljudi, životinja i biljaka
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH), organizator je 3. hrvatske konferencije o procjeni rizika porijeklom iz hrane, koja se održava prigodom obilježavanja Svjetskog dana hrane. Na otvorenju dvodnevne konferencije, uzvanike i domaćine pozdravio je u ime gradonačelnika Ivana Vrkića, predsjednik Gradskoga vijeća Željko Požega.

-Veliki broj uzvanika, cijenjenih stručnjaka i gostiju – najbolje govori o značaju ove konferencije. Želim izraziti zadovoljstvo, što je sjedište Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu u Osijeku jer je to važan korak za sve nas, a zahvaljujem i organizatorima što se ova 3. hrvatska konferencija održava u našem gradu. – kazao je predsjednik Gradskog vijeća te poželio uspješan rad sudionicima Konferencije i Okruglog stola te ugodan boravak u Gradu na Dravi.

U okviru Konferencije bit će održan i Okrugli stol pod nazivom „Zdrava prehrana – sve veći izazov današnjeg vremena“, a naglasak ovogodišnjeg Svjetskog dana hrane je na povećanoj stopi pretilosti. Prema riječima ravnatelja HAPIH-a Krunoslava Dugalića, posljednjih nekoliko desetljeća svjedočimo promjenama u prehrambenim navikama stanovništva.

-Dosadašnje teme bile su vezane uz glad u svijetu, poljoprivredu, razvoj ruralnih prostora i hranu, a ovogodišnja tema predstavlja svojevrsni poziv svim institucijama i dionicima na poduzimanje aktivnosti kako bi zdrava i održiva prehrana postala dostupna svima. – rekao je ravnatelj Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, koji je uz ostalo naglasio, da hrana koju su proizveli hrvatski poljoprivrednici, a zatim konzumirali hrvatski potrošači, zadovoljava najviše standarde sigurnosti i kvalitete.

Kako je istaknuto, HAPIH surađuje s nacionalnim dionicima u sustavu sigurnosti hrane – Ministarstvom poljoprivrede, Ministarstvom zdravstva, Državnim inspektoratom, Zavodima za javno zdravstvo, institutima i akademskom zajednicom te europskim partnerima. Zajednički je cilj integrirano podizanje razine zdravlja ljudi, životinja i biljaka.



Tekst i foto: Osijek.hr

Najava: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek: Svjetski dan hrane [2019.]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: