Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[VIDEO] Do temelja izgorjelo eko imanje Orlov put u Bilju

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65665
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.10.2019. 19:14 
Naslov:  [VIDEO] Do temelja izgorjelo eko imanje Orlov put u Bilju
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[18.10.2019.] Jučer, 17. listopada, policijski službenici, u suradnji s inspektorima zaštite od požara, obavili su očevid na mjestu požara koji je izbio oko 16 sati 16. listopada na seoskom imanju u Kopačevu.

Očevidom i prikupljenim informacijama utvrđeno je da je do požara došlo zbog tehničkog uzroka. Uslijed proboja izolacije na električnom vodiču u dijelu konstrukcije između prizemlja i kata na zapadnoj strani kuće došlo je do kratkog spoja na električnom vodiču. Zapalila se njegova izolacija, a plamen se proširio na gorive dijelove u neposrednoj blizini (drvena konstrukcija kuće s krovištem od trske).

Tekst: PU osječko baranjska


[17.10.2019.] Ono za što je obitelji Gusak trebalo punih 12 godina upornog i neprestanog rada i odricanja za izgraditi, vatrenoj stihiji trebalo je samo 15 minuta za uništiti.

Ekološko gospodarstvo Orlov put u Bilju potpuno je uništeno u požaru koji je izbio jučer poslijepodne.

Kako je izvijestila Javna profesionalna vatrogasna postrojba Grada Osijeka, dojavu o požaru na gospodarskom objektu Orlov put dobili su nešto prije 16 sati i odmah su poslali dva vozila s osam vatrogasaca. Kada su vatrogasci stigli na požarište, vatra je već bila u razbuktaloj fazi, pa unatoč brzoj intervenciji nije bilo moguće spriječiti vatrenu stihiju da proguta cijeli objekt.



Širenju vatre „pomoglo je“ i to što je objekt bio izgrađen od drvenih debala, a krov mu je bio prekriven trskom uslijed čega je brzo izgorio.

Sreća u nesreći je u tome što je cijela obitelj Gusak izvukla živu glavu iako su u trenutku izbijanja požara bili kod kuće. Vlasnici su čak uz pomoć susjeda započeli gasiti požar, no čak ni uz pomoć lokalnog dobrovoljnog vatrogasnog društva i JPVP Osijek nisu uspjeli u tome.



Ipak, uspjeli su spriječiti da se vatra proširi na susjedne objekte te spasiti sve svoje domaće životinje – svinje, krave i ovce - po kojima je Orlov put bio nadaleko poznat.

Točan uzrok požara koji je obitelj Gusak ostavio bez krova nad glavom utvrdit će policija nakon izvida.






















Tekst: Osijek031.com
Foto: JPVP Osijek



[16.10.2019.] Danas oko 16 sati buknuo je požar u Bilju nedaleko Osijeka na eko gospodarstvu Orlov put.

Na sreću nitko nije ozlijeđen i zbog brze reakcije vlasnika i susjeda požar se nije proširio na susjedne objekte.. Požar su gasili djelatnici JPVP i lokalni DVD.

Uskoro više info..







Tekst: Osijek031.com
Foto: Dino Spaić


Zadnja promjena: Redakcija 031; 18.10.2019. 9:21; ukupno mijenjano 1 put.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 17.10.2019. 18:27 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pouka. Ne gradite kuću od drveta. Ili ako baš silno hoćete onda predvidite posebne mjere i uređaje za signalizaciju i gašenje. Dovoljno je da je nepažljivo napravljena električna instalacija i eto nevolje. O bilo kakvom plamenu, peć na drva, svijeća ili slično da i ne govorim. Pušenje strogo zabranjeno itd itd.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: