Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



PU OOBŽ: Edukacija "Jačanje kapaciteta policijskih službenika/ca u Republici Hrvatskoj za suzbijanje nasilja prema ženama"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.10.2019. 15:05 
Naslov:  PU OOBŽ: Edukacija "Jačanje kapaciteta policijskih službenika/ca u Republici Hrvatskoj za suzbi
Od 17.10.2019. 16:00 do 18.10.2019. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

edukacija za policijske službenike/ce u Republici Hrvatskoj u organizaciji pravobraniteljice za ravnopravnost spolova „Jačanje kapaciteta policijskih službenika/ca u Republici Hrvatskoj za suzbijanje nasilja prema ženama“ održat će se 17. i 18. listopada 2019. godine u PU osječko- baranjska, Trg Lavoslava Ružičke 1, 31 000 Osijek

U posljednjoj fazi provedbe EU projekta „Izgradnja učinkovitije zaštite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema ženama“ JUST/2016/RGEN/AG/VAWA/9940 kojeg financira Europska komisija iz Programa o pravima, jednakosti i građanstvu REC (Rights, Equality and Citizenship) Europske unije, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova kao nositeljica projekta u suradnji s Pravosudnom akademijom i Policijskom akademijom kao pridruženim partnerima, održat će edukacije za policijske službenike/ce, suce i sutkinje općinskih i županijskih sudova te državne odvjetnike/ce i zamjenike/ce općinskih i županijskih državnih odvjetništava u Hrvatskoj.

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova će, u suradnji s Policijskom akademijom, održati drugu u nizu dvodnevnih edukacija za policijske službenike i službenice, pod nazivom „Jačanje kapaciteta policijskih službenika/ca u Republici Hrvatskoj za suzbijanje nasilja prema ženama“. Edukacija će se održati 17. i 18. listopada 2019. godine u prostorijama PU osječko- baranjska, Trg Lavoslava Ružičke 1, 31 000 Osijek.

U uvodnom dijelu edukacije, polaznicima će se obratiti pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, koja će istaknuti važnost EU projekta te ulogu i preporuke institucije Pravobraniteljice za ravnopravnost spolov. Sutkinja s Visokog prekršajnog suda Republike Hrvatske, Branka Žigante Živković, predstavit će pravni okvir i politiku kažnjavanja nasilja prema ženama u praksi prekršajnih postupaka, dok će o problematici dvostrukog uhićenja i procesuiranja, govoriti docent s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Marin Bonačić. S ciljem jačanja kapaciteta policijskih službenika/ca predavanje o prepoznavanju i klasifikaciji nasilja prema ženama kao prekršajnih, odnosno kaznenih djela, održat će predstavnica Policijske akademije, Suzana Kikić, a voditelj Službe za unutarnju kontrolu Ministarstva unutarnjih poslova, Željko Kralj, predstavit će temu „Policijski službenici kao počinitelji nasilja u obitelji“.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: