Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Radovi na Šetalištu Petra Preradovića bliže se kraju

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65446
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.10.2019. 15:53 
Naslov:  Radovi na Šetalištu Petra Preradovića bliže se kraju
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kao što smo već pisali, 15. srpnja ove godine krenuli su radovi na rekonstrukciji kanalizacijske instalacije na Šetalištu Petra Preradovića u Osijeku.

S obzirom da su se radovi bili odužili, provjerili smo o čemu je riječ i za kada je planiran završetak radova:
"Vodovod-Osijek d.o.o., putem odabranog izvoditelja radova, izvodi radove na rekonstrukciji kanalizacijske instalacije sa svim priključcima. Kako kanalizacija prolazi sredinom kolnika njihova obveza bila je i sanacija kolnika u cijeloj njegovoj dužini. Budući da je nogostup bio u lošem stanju, a tijekom navedenih radova još i dodatno oštećen, nije se mogla izvesti niti uredna sanacija kolnika.

Odsjek za promet naručio je izradu Izvedbenog projekta obnove i kolnika i nogostupa kako bi se radovi mogli izvesti sukladno pravilima struke. Radove na obnovi nogostupa izvodi isti izvođač radova, temeljem Ugovora s Unikomom, koji izvodi radove i za Vodovod. (Na relativnom malom prostoru prilično je otežano osigurati nesmetane radove više izvođača). Dužina nogostupa je 175 metara, a izvodi se betonskim popločnjacima.

Postojala je i mogućnost da se kolnik završi, a da nakon toga Unikom izvodi radove na obnovi nogostupa. Ovakav način izvođenja radova znatno bi produžio rokove završetka - novi kolnik bi se morao zasijecati, slagati rubnjake, izvoditi tampon za nogostup te „krpati“ novougrađeni asfalt na kolniku. Mišljenja smo da je ovaj odabrani način izvođenja svih radova daleko opravdaniji i kvalitetniji, a rokovi se nisu bitno produžili.
"









Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivana Mandić/Osijek031.com


Pročitajte i..
Zbog radova od ponedjeljka obustavljen promet u Ulici V. Hengla od križanja sa Šetalištem P. Preradovića i Šetalištem kardinala F. Šepera

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: