Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Uhićeni pa pušteni na slobodu: "Ekipa" u više navrata provaljivala u prostorije sportskih objekata

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65424
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.10.2019. 14:44 
Naslov:  Uhićeni pa pušteni na slobodu: "Ekipa" u više navrata provaljivala u prostorije sportskih
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Policijski službenici PU osječko – baranjske, u suradnji s kolegama iz PU vukovarsko – srijemske, dovršili su opsežno kriminalističko istraživanje. Sudjelovali su policijski službenici temeljne i kriminalističke policije PP Đakovo, PP Belišće, II. PP Osijek, PP Čepin, PP Našice i PP Beli Manastir.

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 30-godišnji, 22-godišnji i 19-godišnji hrvatski državljani počinili više kaznenih djela teška krađa na području PU osječko-baranjske (ukupno petnaest kaznenih djela teška krađa), ali i PU vukovarsko-srijemske (ukupno sedam kaznenih djela teška krađa). Sumnja se i da je 22-godišnjak počinio kazneno djelo „Krivotvorenje isprava“.

U vremenu od 28. kolovoza do 6. listopada osumnjičenici su provalili u više prostorija sportskih objekata na području PU osječko-baranjske i to u mjestima Tenja, Semeljci, Josipovac Punitovački, Čeminac, Ivanovci Đakovački, Satnica Đakovačka, Koritna, Kešinci, Bizovac, Samatovci, Habjanovci, Brođanci, Klokovčevci, Livana i Budimci. Iz prostorija sportskih objekata ukrali su raznu sportsku opremu, trofeje, elektronsku i informatičku opremu,razna alkoholna i bezalkoholna pića i više desetaka litara goriva ukupne vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna.

Tijekom kolovoza 2019. godine počinitelji su provalili i u više sportskih objekata na području PU vukovarsko-srijemske.
Sumnja se i da je 22-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave. Za sada neutvrđenog dana na osobni automobil postavio je ne pripadajuće registracijske pločice. Vozilo s ne pripadajućim registracijskim oznakama koristio je prilikom počinjenja predmetnih kaznenih djela teška krađa.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici obavili su više pretraga domova i drugih prostorija i osobnog automobila osumnjičenika. U pretragama su pronašli i uz potvrdu oduzeli predmete koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela.

Mladići su uhićeni te su nakon provedenog kriminalističkog istraživanja pušteni na slobodu. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće.

U prvih devet mjeseci 2019. godine na području PU osječko-baranjske evidentirali smo ukupno 52 kaznena djela teške krađe. Od ukupnog broja evidentiranih kaznenih djela teške krađe 44 su se odnosila na teške krađe provaljivanjem.

U istom razdoblju 2018. godine na području PU osječko-baranjske evidentirali smo ukupno 48 kaznenih djela teške krađe, a sve su se odnosile na teške krađe provaljivanjem.



Tekst: PU osječko baranjska
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: