Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kino Urania [10.-16.10.2019.] [program]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65675
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.10.2019. 10:11 
Naslov:  Kino Urania [10.-16.10.2019.] [program]
Od 10.10.2019. 16:00 do 16.10.2019. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Bogate projekcije Kinematografa u Kinu Urania čekaju na vas, a što je u ponudi pogledajte u tekstu niže...

Cijena ulaznica za redovite repertoarne iznose 25 kn, dok uz predočenje studentske ili umirovljeničke iskaznice karte možete kupiti po cijeni od 20 kn. Ulaznica za grupe od 10 i više osoba iznose 18 kn po osobi. Za obiteljski dan srijeda i dječje vikend matineje ulaznice iznose 20 kn za sve gledatelje. Na ulaznice nema nikakvih dodataka neovisno o trajanju filma, načinu kupnje ili rezervacije ulaznice i sl.

Ulaznice možete rezervirati klikom info[at]kinematografi-osijek[dot]hr

Skriveno: 
Dragi naši, u nedjelju 13. listopada naše kino pridružit će se više od 600 kina koja diljem Europe koja slave bogatstvo i raznolikost europskog filma u sklopu Europskog dana art kina. U sklopu dana koji slavi europska nezavisna kina i njihove umjetničke repertoare u kinu Urania moći ćete pogledati animiranu i sinkroniziranu avanturu Janko Strižić: Farmagedon (dječja matineja u 11:00 h te 18:00 h), obiteljski film Moje neobično ljeto s Tess (u Kino klubu kina Urania, u 19:00 h), igrano-dokumentarnu dramu Dnevnik Diane Budisavljević (u 19:35 h) te biografsku dramu Bijela vrana (u 21:15 h). Cijena ulaznice za sve projekcije u sklopu Europskog dana art kina iznosi 20 kn.

Pozivamo vas i na predstavu Brak za ručak, ručak za seks, koja je na rasporedu u petak 11. listopada u 20 h. Autor predstave, koja na komičan način obrađuje temu koja je vrlo aktualna u današnjem društvu, je Stanko Holcer, a cijena ulaznice je 70 kn. Glavni junaci su Ivana, njena sestra Nataša i Natašin muž Marko. Oni žive zajedno kao neobična tročlana obitelj u maloj garsonijeri s velikim problemima – bez novca za platiti ratu za stambeni kredit. Sasvim različiti po karakterima, svatko od njih će pokušati na određen način riješiti ovu novonastalu životnu situaciju. Hoće li se, poslije niza pokušaja, ova obitelj uspjeti spasiti, provjerite u urnebesnoj komediji u kojoj će se svatko od nas prepoznati, bar u nekom trenutku.

Majstor je improvizacije, obožavatelj Slovenaca, smrknuti profesor, živahni govornik i komentator hrvatske svakodnevice - jedan jedini i neponovljivi Željko Pervan, ponovno nam dolazi u Uraniju. Nakon tri rasprodane velike dvorane Lisinski i više od 5500 posjetitelja, omiljeni hrvatski komičar, dijagnostičar i urnebesan kroničar političke i društvene zbilje u Osijeku će po prvi puta prezentirati svoj novi stand up show Predzadnji put – u četvrtak 17. listopada s početkom u 20 h. Predstavu je najbolje opisao sam Peravn riječima: "Od svega što sam rekao u svojih 55 godina i 6 mjeseci, u ovoj predstavi spremam najboljih 90 minuta!". Javite se na vrijeme za rezervaciju ulaznica po cijeni od 70 kn.

Nakon Pervana, u petak 25.10. s početkom u 20 h nam stiže još jedan omiljeni hrvatski stand up komičar Vlatko Štampar, sa svojim showom Odraslost. Što je odraslost? „Prošao je 30. rođendan i očekuju se neke odrasle stvari. Žena, svadba, dijete, posao od 9-5, kredit… Pritisak je tu – “Pa vreme ti je…”, “Pa nesi već dete…” “Kaj se čeka?!” A ja sam dao otkaz, ženidba nije još u planu, a dijete vjerujem da će mi samo krasti moje igračke. Toliko o odraslosti.“ Cijena ulaznice: 50kn pretprodaja - 60kn na dan.

Napokon u Osijek stiže i regionalni stand up comedy hit sa više od 80 izvedbi - stand up „fajt“ simboličnog naziva Kaj bre? (kino Urania, petak 6. prosinca u 20 h). Spoj je to best of stand up fora s naglaskom na hrvatsko-srpske odnose. Do ideje je došlo nakon tri godine zajedničkog rada autora i shvaćanja da još uvijek postoje tenzije između našeg i srpskog naroda, što nije baš najbolje za budućnost mladih obje države, a i prošlo je više od 20 godina od rata i možda je vrijeme da se neke stvari stave iza nas. Marina Orsag (HR) i Aleksandar Perišić (SRB) oboje su bili u pionirima i samim time odrasli su u bivšoj Jugoslaviji pa doživjeli i raspad iste, te stvaranje novih država. Kako se na njih to odrazilo i kako doživljavaju odnose između te dvije države dvadeset godina kasnije možete vidjeti i čuti u ovom showu, uz cijenu ulaznice od 50 kn u pretprodaji te 60 kn na dan showa.

Ulaznice za sve naše evente možete rezervirati putem maila: [email protected] i [email protected], telefonskog broja Uprave 205 501 (pon-pet od 9:00-17:00 sati) ili broja blagajne kina Urania 205 507 (svaki dan od 17:00-21:30 sati) te našeg Facebook profila Kino Urania & Kinematografi Osijek i grupe Kinematografi Osijek.

U novome filmskom tjednu premijerno možete pogledati akcijski SF Blizanac, biografsku dramu Bijela vrana te obiteljski film Moje neobično ljeto s Tess (Kino klub), a na programu i dalje ostaju igrano-dokumentarna drama Dnevnik Diane Budisavljević, originalna priča o najpoznatijem Gothamovom negativcu Jokeru, novi nastavak obiteljske avanture Putovanje jednog psa i sinkronizirani nastavak Janka Strižića: Farmagedon.

Dva puta za Oscara nominirani britanski glumac Ralph Fiennes („Schindlerova lista", „Engleski pacijent") za svoj treći redateljski posao u karijeri odlučio je publici na velika platna donijeti priču o Rudolfu Nurejevu, slavnom ruskom baletanu kojeg se danas smatra jednim od najvećih i najboljih baletnih plesača svih vremena.

Radnja filma započinje prije nego je Nurejev legenda, a član je baletne skupine Kirov i prvi put u životu putuje van Sovjetskog Saveza, u Pariz. Agenti KGB-a koji prate svaki njegov korak postaju sve više sumnjičavi u njegovo prijateljstvo s mladom Clarom Saint. Kada se konačno suoče s Nurejevim uz šokantne zahtjeve, on je prisiljen donijeti srcedrapajuću odluku koja bi mu mogla zauvijek promijeniti život, a njegove prijatelje i obitelj staviti u smrtnu opasnost. Ne propustite pogledati napetu dramu Bijela vrana u kinu Urania.

Od vizionarskog i Oscarom nagrađenog redatelja Anga Leeja stiže inovativni akcijski SF triler koji ostavlja bez daha. U filmu Blizanac, Will Smith glumi Henryja Brogana, elitnog ubojicu, koji iznenada postaje meta tajanstvenog mladog operativca koji naizgled može predvidjeti svaki njegov potez.

Arthur Fleck je čovjek koji se bori s pronalaskom svog puta u slomljenom društvu. U želji da ga obasja bilo kakvo svjetlo, odluči se okušati kao stand-up komičar, no čini se kako je uvijek on predmet ismijavanja. Uhvaćen u cikličkom postojanju između apatije, okrutnosti i izdaje, Arthur donosi jednu lošu odluku za drugom, što dovodi do lančane reakcije eskalirajućih događaja u ovoj groznoj, alegorijskoj studiji karaktera. Ne propustite do sada neispričanu priču o najpoznatijem negativcu Gotham Cityja Jokeru, s neponovljivim Joaquinom Phoenixom u naslovnoj ulozi!

Dnevnik Diane Budisavljević redateljice Dane Budisavljević je istinita priča o najboljim ljudima u najgorim vremenima. Diana Budisavljević bila je zagrebačka humanitarka koja je organizirala akciju spašavanja srpske djece iz ustaških logora tijekom Drugog svjetskog rata. Nakon što nitko drugi nije preuzeo odgovornost, odlučila je sama organizirati akciju kojom će biti spašeno više od deset tisuća djece. Redateljica, koja je rodbinski povezana s junakinjom, pronalazi dnevnik koji je zapis ovoga gotovo nepoznatog herojstva.

Bailey je u prvom filmu doživio čak četiri reinkarnacije u isto toliko pasmina. Mješanac australskog ovčara i bernardinca sada dane provodi u lagodnom životu na farmi u Michiganu zajedno s Ethanom i Hannah. Daje obećanje Ethanu da će njegovu unuku CJ pratiti kroz svaki svoj novi život i štiti je. Tada započinje njegova nova avantura te on pronalazi svoju sudbinu i neraskidive veze. Putovanje jednog psa je dugoočekivani nastavak dirljivog globalnog hita Smisao života jednog psa, nastao je na temelju bestselera Brucea Camerona, koji je je ispričan kroz pseći pogled na svijet.

Sjećate se Janka Strižića, koji je ostvario odličan box office uspjeh i bio je nominiran za nagradu Oscar? Novi nastavak Farmagedon još bolji, veći i zabavniji jer na farmu Mossy Bottom, stiže izvanzemaljac! Čudna svjetla iznad grada Mossinghama najavljuju dolazak tajanstvenog posjetitelja s drugog planeta... no na obližnjoj Mossy Bottom farmi Shaun ima druge stvari na pameti. Kada maleni izvanzemaljac prisilno sleti blizu farme, Shaun uskoro vidi priliku za novu avanturu te kreće na misiju: mora otpratiti intergalaktičku posjetiteljicu prije nego je ulovi zlobna organizacija.

U sklopu ciklusa filmova „FEST is the BEST“ u Kino klubu (snižene cijene ulaznica: 20 kn redovna, 16 kn za studente i umirovljenike), ovaj tjedan možete pogledati obiteljski film Moje neobično ljeto s Tess. Kao najmlađe dijete u obitelji, Sama stalno proganja pomisao da bi mogao ostati posve sam. Tijekom ljetnih ferija koje provodi s obitelji počinje trenirati za predstojeću „samoću“. Sve dok na plaži ne upozna neobičnu i nekonvencionalnu Tess koja mu pokazuje da mora uživati u sadašnjosti, a ne brinuti oko onoga što će tek uslijediti. Tess ima veliku tajnu i odlučila je kako joj samo Sam može pomoći ostvariti što je naumila. Zajedno se upuštaju u nezaboravnu ljetnu avanturu punu odvažnih i nesvakidašnjih zgoda.

Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod nas najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentsku, umirovljeničku i NK Osijek iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 20 kn), uz grupne popuste (cijena ulaznice 18 kn za grupe od minimalno 10 osoba) i poklon vouchere (10 ulaznica za 180 kn). Kako svi nakon dobrog filma obično ogladnimo, dobro nam dođe Early Birds paket uz koji za 45 kn dobijete ulaznicu za film + obrok u restoranu Lumiere.

Vidimo se u kinu Urania


Četvrtak, 10. listopada 2019.
17:15 Putovanje jednog psa - A Dog’s Journey (109 min)
19:00 FEST is the BEST: Moje neobično ljeto s Tess - Mijn bijzonder rare week met Tess (82 min) (Kino klub) PREMIJERA
19:10 Joker - Joker (122 min)
21:15 Blizanac - Gemini Man (117 min) PREMIJERA

Petak, 11. listopada 2019.
19:00 FEST is the BEST: Moje neobično ljeto s Tess - Mijn bijzonder rare week met Tess (82 min) (Kino klub) PREMIJERA
20:00 Brak za ručak, ručak za seks- kazališna predstava
22:15 Joker - Joker (122 min)

Subota, 12. listopada 2019.
11:00 Dječja matineja: Janko Strižić Film: Farmageddon - A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon (86 min)
17:45 Dnevnik Diane Budisavljević - The Diary of Diana B (88 min)
19:00 FEST is the BEST: Moje neobično ljeto s Tess - Mijn bijzonder rare week met Tess (82 min) (Kino klub) PREMIJERA
19:25 Blizanac - Gemini Man (117 min) PREMIJERA
21:30 Joker - Joker (122 min)

Nedjelja, 13. listopada 2019.
11:00 Europski dan art kina: Dječja matineja: Janko Strižić Film: Farmageddon - A Shaun the Sheep Movie (86 min)
18:00 Europski dan art kina: Janko Strižić Film: Farmageddon - A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon (86 min)
19:00 Europski dan art kina: FEST is the BEST: Moje neobično ljeto s Tess - Mijn bijzonder rare week met Tess
(82 min) (Kino klub) PREMIJERA
19:35 Europski dan art kina: Dnevnik Diane Budisavljević - The Diary of Diana B (88 min)
21:15 Europski dan art kina: Bijela vrana - The White Crow (127 min) PREMIJERA

Ponedjeljak, 14. listopada 2019.
17:15 Putovanje jednog psa - A Dog’s Journey (109 min)
19:00 FEST is the BEST: Moje neobično ljeto s Tess - Mijn bijzonder rare week met Tess (82 min) (Kino klub) PREMIJERA
19:10 Bijela vrana - The White Crow (127 min) PREMIJERA
21:25 Joker - Joker (122 min)

Utorak, 15. listopada 2019.
17:30 Dnevnik Diane Budisavljević - The Diary of Diana B (88 min)
19:00 FEST is the BEST: Moje neobično ljeto s Tess - Mijn bijzonder rare week met Tess (82 min) (Kino klub) PREMIJERA
19:10 Bijela vrana - The White Crow (127 min) PREMIJERA
21:25 Blizanac - Gemini Man (117 min) PREMIJERA

Srijeda, 16. listopada 2019.
09:00 Back to School: Janko Strižić Film: Farmageddon - A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon (86 min)
17:30 Dnevnik Diane Budisavljević - The Diary of Diana B (88 min)
19:00 FEST is the BEST: Moje neobično ljeto s Tess - Mijn bijzonder rare week met Tess (82 min) (Kino klub) PREMIJERA
19:10 Blizanac - Gemini Man (117 min) PREMIJERA
21:15 Joker - Joker (122 min)






[FOTO] Otvorilo se kino Urania

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: