Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HUP Reg. ured Osijek: Seminar "Balanced Scorecard – Operacionalizacija strateških planova u praksi"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65776
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.10.2019. 9:08 
Naslov:  HUP Reg. ured Osijek: Seminar "Balanced Scorecard – Operacionalizacija strateških planova u pra
10.10.2019. 12:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Seminar u okviru PUMA programa na temu "Balanced Scorecard – Operacionalizacija strateških planova u praksi" održat će se u četvrtak, 10. listopada 2019. s početkom u 12:00 sati u HUP Reg. ured Osijek, Vukovarska ul. 31 (Eurodom, IV. kat), Osijek.

Na traženje članova HUP-a, HUP Regionalni ured Osijek u okviru svojeg PUMA programa u suradnji sa članicom Poslovna učinkovitost d.o.o. organizira ovaj zanimljiv seminar.

Na seminaru će se obraditi sljedeće teme:
Strateško planiranje:
- Proces strateškog planiranja - sadržaj i hodogram
- Upravljačka piramida organizacije
- Analiza natjecateljske arene
- Definiranje strateških ciljeva u praksi

Mapiranje i kaskadiranje strateških ciljeva
- Balanced Scorecard (BSC) – ključni alat za implementaciju strategije
- „Lagging“ vs. „Leading“ KPI-evi
- Value Driver Tree
- Strategy Mapping
- Integracija BSC matrice organizacije, sektora i zaposlenika

Nakon seminara slijedi razmjena iskustava i networking.

Seminar je zamišljen kao interaktivna radionica, a predavač je:
Dr. sc. Mladen Meter je konzultant i direktor tvrtke Poslovna učinkovitost d.o.o. za poslovno savjetovanje. Posjeduje višegodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama u međunarodnim tvrtkama (Kaufland, Generali, Basler), a trenutačno radi samostalno i s renomiranim inozemnim partnerima na brojnim projektima u Hrvatskoj i u inozemstvu. Magistrirao je 2005. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, 2006. završio je Controlling Stufenprogramm na austrijskom Controller Institutu u Beču te položio ispit za diplomiranog financijskog kontrolera, a 2012. je doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Također se školovao na poslovnoj školi IEDC Bled School of Management i na Horváth Akademie u Njemačkoj. Međunarodno je certificirani HICHERT®IBCS konzultant i trener te certificirani HI Chart i ZEBRA BI konzultant partner za IBCS certificirano informatičko rješenje za izradu profesionalnih poslovnih izvještaja i prezentacija prema HICHERT®IBCS standardima. Pripremio je međunarodne kontroling standarde za Hrvatsku te je kao jedini suradnik koji nije iz njemačkog govornog područja bio član međunarodnog projekta (Njemačka, Švicarska, Austrija, Hrvatska) za prepoznavanje i poboljšanje kontroling standarda u poslovnoj praksi poduzeća. Također je jedini koautor, koji nije iz njemačkog govornog područja, međunarodnih standarda kontrolinga „Standards im Controlling“ (njemačko izdanje). Autor je brojnih certificiranih edukacijskih programa za kontroling, financije i menadžment te urednik časopisa za poslovnu praksu „Kontroling, financije i menadžment“ i knjiga „Najnoviji trendovi u kontrolingu“, „Instrumenti kontrolinga“ „Menadžment i kontroling“. Voditelj je radne grupe ICV Croatian Adriatic Region, međunarodne udruge kontrolera ICV – Internationaler Controller Verein, koja je regionalno orijentirana i fokusirana na teme poboljšanja i postizanja izvrsnosti u poslovanju poduzeća različitih industrija. Ovlašteni je interni revizor za banke, financijske institucije i informacijske sustave te certificirani konzultant Mreže konzultanata HAMAG-BICRO-a za područja: poslovnog planiranja, financija, organizacije i poslovnog upravljanja. Veći broj godina je kao viši predavač predavao na AACSB akreditiranoj poslovnoj školi, a među brojnim fakultetima i poslovnim školama predaje i u Njemačkoj na ESB Business School u Reutlingenu. Također vrlo često predaje na otvorenim i in-house edukacijama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Sudjelovanje na seminaru je besplatno za članove HUP-a.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: