Autor |
Poruka |
Nandino
Ukupno postova: 5431 Lokacija: redakcija portala Osijek031.com Spol:  Muško
|
U dvorani hotela "Mursa" u subotu 20. siječnja 2007. održat će se kulturni program na temu "Vegetarijanstvo: da ili ne?".
Početak je u 18 sati. |
|
 |
allein
Ukupno postova: 1542 Lokacija: offline Spol:  Muško
|
Oće bit šta za pojest?  |
|
_________________ The voices are back. Excellent. |
|
|
 |
DonQuijote
Ukupno postova: 4291 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
koga briga, ionako neće biti ništa konkretno.  |
|
|
|
|
 |
saba
Ukupno postova: 1320 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
ja kažem Ne.... ništa bez mesine |
|
 |
allein
|
koga briga, ionako neće biti ništa konkretno.
|
Nije bitno, bar za probati, vidjet dal šta od ponuđenog valja  |
|
|
|
|
 |
DanicaV
Ukupno postova: 4765 Lokacija: ... gdje caruje drugarstvo... Spol:  Žensko
|
Tko je organizator kulturnog programa? |
|
_________________ "To je nepravda" Kalimero |
|
|
 |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
Hm, naslov predavanja ostavlja mogucnost i da ce biti mesine. Mozda to organizira netko pro-meso, pa ce biti i prikladni pladnjevi hrane napravljene od ubijenih zivotinja.
;-) |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
cane
Ukupno postova: 2460 Lokacija: Cherryville Spol:  Muško
|
vegetarijanstvo nije zdravo i to je znanstveno potvrđeno. a tko sam ja da se protivim znanosti. dakle za vegetarijanstvo palac dole! |
|
_________________ Global warming is coming in two days before the day after tomorrow! |
|
|
 |
allein
|
Vidio sam danas na plakatima "Days of India" da će to biti predavanje o vegetarijanstvu. Pretpostavljam da je onda u sklopu te manifestacije.... |
|
_________________ The voices are back. Excellent. |
|
|
 |
DanicaV
|
Bila sam na jednim Danima Indije, osim poučnog predavanja (nije bilo na temu vegetarijanstva), ali smo imali zakusku na kraju predavanja, nešto slano i neki kolačić, čist vegetarijanski i bilo je ukusno.
evo pronađoh program:
18,00 - 18,45 sati: bhajani - bhakte iz osječkog CVS-a
Uz bhajane će biti projekcija slika Božanstava iz ISKCON centara.
18,45 - 19,30 sati: predavanje na temu "Vegetarijanstvo: da ili ne?" - Sridhara das
19,30 - 20,00 sati: kazališna predstava "Drakula" - bhakte iz Splita
20,00 - 21,00 sat: prasadam: 10 vrhunskih vegetarijanskih preparacija za kušanje našim posjetiteljima.
http://www.portal.vvz.hr/index.php?p=events&id=3346
p.s.
bhajani = meditativna transcendentalna glazba |
|
|
|
 |
gaap
Ukupno postova: 2694 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
|
|
 |
DanicaV
|
krajem prošle godine sam bila na predavanju o prehrani na Medicini rada. reče doktor-predavač da je vegetarijanstvo o.k. ali je bitno da se u organizam unesu sve potrebne tvari, bile one životinjskog ili dr. porijekla, svejedno. |
|
|
|
 |
cane
Ukupno postova: 2460 Lokacija: Cherryville Spol:  Muško
|
a zašto neznanje? koliko sam pročitao vegetarijanstvo nije baš i najzdravije. jer postoje neke stavri kojih ima samo u mesu. a pošto su ljudi po prirodi mesojedi taj prelazak i nije baš najbolji za naše tijelo. ne kažem da treba samo mesinu žderat al uravnoteženo. a imam nekoliko prijateljica vegatarijanki i sve su blijede ko krpe. |
|
_________________ Global warming is coming in two days before the day after tomorrow! |
|
|
 |
wendy
Ukupno postova: 1104 Lokacija: suicide machine Spol:  Žensko
|
koliko sam pročitao vegetarijanstvo nije baš i najzdravije. jer postoje neke stavri kojih ima samo u mesu. a imam nekoliko prijateljica vegatarijanki i sve su blijede ko krpe.
|
Ljudi se ne uglavnom ne odlučuju na vegetarijanstvo jer smatraju da je zdravo, nego zbog nekih svojih principa i razmišljanja. O tome što je u prehrani zdravo, a što ne dalo bi se danima diskutirati i ne bi došli do jednakih zaključaka. Istina je da bi uravnoteženst trebala biti ideal kojemu bismo težili.
Ipak, ima lijeka i za vegetarijance i ne moraju biti BLIJEDI ako redovito kontroliraju željezo u krvi nakon čega, ako je potrebno, uzimaju dodatke prehrani  Naime, kod gotovo svih vegetarijanaca javlja se anemija koja je fiziološka jer se željezo i inače jako teško apsorbira, a bez mesa ga u vrlo, vrlo malim količinama unosimo u organizam.
I meni prigovaraju kako sam blijeda jer ne jedem meso, a zapravo su svi nekim čudom zaboravili da sam blijeda oduvijek jer mi je takva boja tena  |
|
_________________ “Some people never go crazy. What truly horrible lives they must live” |
|
|
 |
gaap
Ukupno postova: 2694 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
ljudi nisu mesojedi, ljudi su svejedi kao i svinje i mečke. nikad mi nije bilo jasno zašto svežderima smetaju oni koji meso ne jedu!? stalno priče nije zdravo, nije normano, nije prirodno... |
|
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=U2olCKnTVPI |
|
|
 |
 |
|