Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[VIDEO] HeadOnEast [2019.]: Puna Tvrđa – puno srce!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.10.2019. 14:34 
Naslov:  [VIDEO] HeadOnEast [2019.]: Puna Tvrđa – puno srce!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kako opisati drugi dan HeadOnEast-a? Jednostavno - bilo je fenomenalno! Ulice Tvrđe bile su pune programa, pune boja, pune glazbe, pune smjeha…pune ljudi. HeadOnEast opravdao je svoje ime. Istok Hrvatske istinski je postao središte užitka. Slavonci, Baranjci, posebice Osječani, ali i gosti iz cijele Hrvatske imali su priliku uživati u raznolikoj, živoj Slavoniji. Onakvoj kakva ona i jest, kada si dozvolimo gledati ju „pravim“ očima.

Već od ranog poslijepodneva, ulice Tvrđe preuzela je neobična vreva, nije se čekala noć, da uživanje na HeadOnEast-u započne. Mnogi su poučeni dobrim iskustvom od večeri prije, izišli na neočekivano sunčano popodne i odlučili ručati na Street food kućicama. Ukusni sendviči, valjušci, sporo pečeno meso i knedle, langošice i kulen ispunili su stolove i uveli ugodan žamor u pozadinu glazbe DJ-a. U okršaju starih i novih recepata, okušali su se kuhari Udruge kuhara Slavonije i Baranje, protiv čijih su se suvremenih rješenja za lokalnu gastronomiju nametnuli majstori kotlića iz Belišća. Važnu ulogu imao je i žiri, iako vrlo profesionalni kako se i očekuje s obzirom da dolaze iz HAPIH-a (Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu) i Ugostiteljske škole Osijek, srca im je osvojila baka Lenka, poznata slavonska kuharica i njeni stari prokušani recepti, ali i vedri i mladi duh.

Galerija 031: Tvrđa: Head on East [2019.]
[Foto: Antonela Martinčević/Osijek031.com, TZ OBŽ][3.10.2019.]
Napomena: Fotke pregledavate KLIKOM na fotku ili strelicama lijevo-desno, kao na Facebooku ;-)

U dinamičnu i živahnu atmosferu u Franjevačkoj, u 17 sati došli su i posebni gosti, Premijer, Predsjednica i Predsjednik Sabora prošetali su s ministrima i županima slavonskih županija HeadOnEast-om i temeljito zavirili u svaki kutak manifestacije. A bilo je tu puno programa: za djecu je otvorena kućica s programom kazališta sjena, a preko puta nje virovitička senzacija: mali muzej koji se postavkom mini-željeznica predstavio i na HeadOnEast-u. U dvorištu pansiona Maksimilijan, čule su se gajde, kuhao se pekmez od dunje na šporetu na drva, pravile su se i taške - tradicionalni valjušci s pekmezom. Preko puta u dvorištu Dernek, zasvirala je tambura, a domaćini iz Baranje pobrinuli se da nitko ne ostane gladan i to selekcijom baranjskih specijaliteta - janjećim paprikašom, grahom u ćupu i vrućim čvarcima. HeadOnEast je pokazao i svoju poslovnu stranu te je u posebnoj maniri "poslovanje s užitkom" uvaženim gostima predstavljen rad uspješnih poduzetničkih priča Slavonije: rad Saponije, Kandita, Žita, Zračne luke Osijek, Osječke pivovare, Ancona grupe i Ravlića.

Galerija 031: HeadOnEast - Festival svjetla [2019.]
[Foto: Antonela Martinčević][4.10.2019.]
Napomena: Fotke pregledavate KLIKOM na fotku ili strelicama lijevo-desno, kao na Facebooku ;-)

Poseban naglasak dan je i na sportsko-poslovnu dimenziju kroz predstavljanje NK Osijeka, DOBRO World Cup Osijek i Pannonian Challenge-a. Izmjena dana i noći, donijela je nove vizualizacije kojima su ukrašene prekrasne zgrade Tvrđe, s potpisom festivala svjetla HeadOnEast manifestacije. Uz Akvarel, Miroslava Evačića, No jazz band, Quartet Valerije Nikolovske i Akleu Neon, briljirali su DJ Milly na Večeri vina i umjetnosti, DJ Omer i DJ Flegma na In Da Sofi, te DJ Brka i DJ Umbo u zvjezdi večeri- Red districtu! U najužem prolazu u Tvrđi, onom uz Franjevački samostan, u crvenim tonovima i raskošnoj i zabavnoj atmosferi jelo se i družilo na jedan neočekivani način. Peta instalacija festivala svjetla obasjala je danas Kazamat koji je ugostio tradicionalnu Večer vina i umjetnosti te brojnim vinoljupcima ispunio svoje dvorište. Tisuće ljudi ispunile su Tvrđu i neumorno šetale njome do kasno u noć.



Užitak je živjeti u Slavoniji, užitak je posjetiti ju kao gost. Slavonija je užitak. Stoga neka i ova subota nastavi u istom tonu. Prva subota u mjesecu, a to znači samo jednu stvar u Osijeku: Sajam antikviteta. Popodne i večer, samo za ponoviti: Food Bazzar, Ulična hrana, Craft pivo, Večer vina i umjetnosti, In da Sofa i zeleni Lounge, Festival svjetla i sjajni koncerti: Trio Reba, Vintage tape, Fluentes i brojni Dj-i. Zbog velikog interesa, ponovno će biti otvoren i Red district, a za zabavu u njemu biti će zadužen jedan od najpoznatijih mađarskih DJ-a Fami bacsi!

Galerija 031: Večer vina i umjetnosti [listopad, 2019.]
[Foto: Matej Volarević][4.10.2019.]
Napomena: Fotke pregledavate KLIKOM na fotku ili strelicama lijevo-desno, kao na Facebooku ;-)

Zadnji dan ovogodišnjeg HeadOnEast-a nikako nije opcija za preskočiti!











Tekst i foto: TZ OBŽ

Najava: "HeadOnEast" [2019.] [program]

Pročitajte i..
[FOTO] Unutar zidina osječke Tvrđe održana jesenska Večer vina i umjetnosti
[FOTO] Festival svjetla oduševio Osječane i goste
[FOTO] Počela je trodnevna manifestacija "Head on East" - najbolje od Slavonije na jednom mjestu

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: