Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[FOTO] Počela je trodnevna manifestacija "Head on East" - najbolje od Slavonije na jednom mjestu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.10.2019. 22:42 
Naslov:  [FOTO] Počela je trodnevna manifestacija "Head on East" - najbolje od Slavonije na jednom
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[FOTO] Festival svjetla oduševio Osječane i goste


Uspjeli smo! Onako kako se samo u Slavoniji može uspjeti. Maštovito, neočekivano, praktično i autentično. Tvrđa je postala mjesto hedonizma na svakom koraku. Uživalo se naveliko. Sjajna glazba, sjajna hrana, atmosfera bez mane. Postoje i veći događaji, postoje i manji. Postoje i skuplji događaji, postoje i povoljniji... ali ono što bude jedinstveno kad se Tvrđa popuni dobro raspoloženim Slavoncima, Baranjcima, posebice svojim Osječanima je da bude - posebno. Ljubav Tvrđe i njenih posjetitelja neraskidiva je. Svatko je pridonio da se ova velika hedonistička slagalica, naposljetku uspješno složi i postane najljepši mozaik Slavonije.

Galerija 031: Tvrđa: Head on East [2019.]
[Foto: Antonela Martinčević/Osijek031.com, TZ OBŽ][3.10.2019.]
Napomena: Fotke pregledavate KLIKOM na fotku ili strelicama lijevo-desno, kao na Facebooku ;-)

Electric corn je izvrsnim nastupom podigao atmosferu u Franjevačkoj ulici i rasplesao čak i one koji jučer nisu došli s planom da će plesati. Mirisi iz kućica rasplamsali su što glad, što želju da iz čistog gušta, uživamo u tim posebnim i strasnim zalogajima koje su nam donijeli ugostitelji na Street foodu. Tekla su craft piva, miksali su se kokteli, a kako je padala noć, pojavljivale su se, jedna po jedna, i osvijetljene instalacije diljem Tvrđe. S puno detalja i pažnje, podsjetila nas je atmosfera na HeadOnEast-u kako je raznolika i sveobuhvatna priča koju Slavonija kao turistička regija nudi. I vrhunsku gastronomiju i aktivan odmor u zelenilu, tradiciju, baštinu, kulturu ili opuštanje... sve je tu! Baš kao što su ulice Tvrđe sinoć jednako izmamile osmijehe na licu i djeci i starijima, obiteljima, časnim sestrama i srednjoškolcima, mađarskim turistima i radnicama u pekari, koje su večer provele na vratima svoje trgovine, promatrajući s osmijehom i znatiželjom, kako se jedan prohladni četvrtak u listopadu pretvorio u večer za pamćenje. Sve je dodatno uljepšala vijest kako je među dobitnicima HTZ-ovih nagrada za najbolja odredišta, kao najuspješnija destinacija ruralnog turizma odabrana Baranja, a posebno priznanje za razvoj ponude kontinentalnog turizma pripalo je Zlatnoj gredi. S tim lijepim vijestima završio nam je prvi dan hedonizma.

Petak nam i od toga donosi više, jer uz sajam autohtonih proizvoda, uličnu hranu i domaća piva, od večeras možemo proviriti i u dva posebna dvorišta Dernek i Pekmez, gdje se hrana kuha na vatri i spravljaju se zaboravljena jela, a ove će tradicijske oaze biti utočište i za sve ljubitelje tamburaške glazbe uz nastup Baranjskog sokaka. Novost će biti i Red district, mjesto gdje ćete u posebnoj atmosferi malenog prolaza moći uživati u lokalnim šampanjcima i ukusnim zalogajima najukusnije crvene gastronomije - domaćem kulenu i slavonskom pršutu. Od provjerenih uspješnica, tu su od danas Večer vina i umjetnosti i In da Sofa, omiljeni događaji u Osijeku. Da ne bude sve savršeno evo brige: koji od ovih sjajnih koncerata i DJ-a preskočiti? Samo u petak na HeadOnEastu poslušajte Quartet Valerije Nikolovske , Akvarel, Akleu Neon, Miroslav Evačić trio, No jazz band i 3 sjajna DJ-a, Milly, Umbo i Danny. S mrakom je tu ponovno i Festival svjetla s novim vizualizacijama na pročeljima zgrada. Dođite, družite se, šećite, razgovarajte, plešite, smijte se, jedite, pijte, uživajte i … budite sretni…budite hedonisti!

[klik za uvećanje]






Tekst: TZ OBŽ

Najava: "HeadOnEast" [2019.] [program] - gastro dvoboji, StreetFood, Food Bazzar, Beer Fest u Osijeku

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: