Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



"Dnevnik Diane Budisavljević" - premijera filma uz gostovanje redateljice u kinu Urania

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65678
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.10.2019. 7:57 
Naslov:  "Dnevnik Diane Budisavljević" - premijera filma uz gostovanje redateljice u kinu Urania
05.10.2019. 19:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prošlu nedjelju smo ju gledali kao gosta u Stankovićevoj emisiji Nedjeljom u 2, a ovu subotu 5. listopada 2019., s početkom u 19:00 sati dolazi u kino Urania predstaviti svoju novu, brojnim nagradama ovjekovječenu filmsku uspješnicu. Ona je redateljica Dana Budisavljević, a njen Dnevnik Diane Budisavljević je istinita priča o najboljim ljudima u najgorim vremenima.

Diana Budisavljević bila je zagrebačka humanitarka i socijalna aktivistkinja koja je organizirala akciju spašavanja i zbrinjavanja srpske djece iz ustaških logora tijekom Drugog svjetskog rata. Koristeći svoje austrijsko podrijetlo, Diana je apelirala na vlast, crkvu i Crveni križ da iz logora spase barem djecu. Nakon što nitko nije preuzeo odgovornost, odlučila je sama iz svog stana organizirati akciju kojom će do kraja rata od sigurne smrti biti spašeno više od deset tisuća djece. Redateljica, koja je rodbinski povezana s junakinjom, pronalazi dnevnik koji je zapis gotovo nepoznatog herojstva nje i njezinih prijatelja.

Cijena ulaznice iznosi 25 kn (bez popusta i gratisa), a svakako nam se pridružite razgovoru s redateljicom Danom Budisavljević nakon projekcije, koji će voditi Ivana Šojat.

Ostale dane film je na programu po redovnim cijenama ulaznica:
Nedjelja, 6. listopada 2019. - 19:40 sati
Ponedjeljak, 7. listopada 2109. 19:40 sati
Srijeda, 9. listopada 2019. - 19:35 sati





Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: