Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kino Urania [3.-9.10.2019.] [program]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65424
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.10.2019. 18:38 
Naslov:  Kino Urania [3.-9.10.2019.] [program]
Od 03.10.2019. 16:00 do 09.10.2019. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Bogate projekcije Kinematografa u Kinu Urania čekaju na vas, a što je u ponudi pogledajte u tekstu niže...

Cijena ulaznica za redovite repertoarne iznose 25 kn, dok uz predočenje studentske ili umirovljeničke iskaznice karte možete kupiti po cijeni od 20 kn. Ulaznica za grupe od 10 i više osoba iznose 18 kn po osobi. Za obiteljski dan srijeda i dječje vikend matineje ulaznice iznose 20 kn za sve gledatelje. Na ulaznice nema nikakvih dodataka neovisno o trajanju filma, načinu kupnje ili rezervacije ulaznice i sl.

Ulaznice možete rezervirati klikom info[at]kinematografi-osijek[dot]hr

Skriveno: 
Dragi naši, prošlu nedjelju smo ju gledali kao gosta u Stankovićevoj emisiji Nedjeljom u 2, a ovu subotu 5. listopada s početkom u 19 h dolazi u kino Urania predstaviti svoju novu, brojnim nagradama ovjekovječenu filmsku uspješnicu. Ona je redateljica Dana Budisavljević, a njen Dnevnik Diane Budisavljević je istinita priča o najboljim ljudima u najgorim vremenima. Diana Budisavljević bila je zagrebačka humanitarka i socijalna aktivistkinja koja je organizirala akciju spašavanja i zbrinjavanja srpske djece iz ustaških logora tijekom Drugog svjetskog rata. Koristeći svoje austrijsko podrijetlo, Diana je apelirala na vlast, crkvu i Crveni križ da iz logora spase barem djecu. Nakon što nitko nije preuzeo odgovornost, odlučila je sama iz svog stana organizirati akciju kojom će do kraja rata od sigurne smrti biti spašeno više od deset tisuća djece. Redateljica, koja je rodbinski povezana s junakinjom, pronalazi dnevnik koji je zapis gotovo nepoznatog herojstva nje i njezinih prijatelja. Cijena ulaznice iznosi 25 kn (bez popusta i gratisa), a svakako nam se pridružite na vođenom razgovoru s redateljicom Danom Budisavljević nakon projekcije.

Ovaj petak, najbolji splitski stand up komičari po prvi put dolaze u Osijek! Do sada su punili klupske prostore po Splitu, dvorane po Dalmaciji i šire, oduševljavali publiku gdje god su nastupali, no stigao je trenutak da se i ostatku Hrvatske pokažu u najboljem svjetlu. Josip Škiljo, Tomislav Primorac i Ivica Lazaneo će vam otkriti novu dimenziju splitskog humora koji je življi i žešći nego što možda slutite i pokazati zašto je SplickaScena hit u gradu pod Marjanom. Ne propustite Dalmatinsku stand-up comedy večer (petak 4. listopada u 20 h) uz ulaznice po cijeni od 50 u pretprodaji i 60 kn na ulazu.

Pozivamo vas i na predstavu Brak za ručak, ručak za seks, koja je na rasporedu u petak 11. listopada u 20 h. Autor predstave, koja na komičan način obrađuje temu koja je vrlo aktualna u današnjem društvu, je Stanko Holcer, a cijena ulaznice je 70 kn. Glavni junaci su Ivana, njena sestra Nataša i Natašin muž Marko. Oni žive zajedno kao neobična tročlana obitelj u maloj garsonijeri s velikim problemima – bez novca za platiti ratu za stambeni kredit. Sasvim različiti po karakterima, svatko od njih će pokušati na određen način riješiti ovu novonastalu životnu situaciju. Hoće li se, poslije niza pokušaja, ova obitelj uspjeti spasiti, provjerite u urnebesnoj komediji u kojoj će se svatko od nas prepoznati, bar u nekom trenutku.

Majstor je improvizacije, obožavatelj Slovenaca, smrknuti profesor, živahni govornik i komentator hrvatske svakodnevice - jedan jedini i neponovljivi Željko Pervan, ponovno nam dolazi u Uraniju. Nakon tri rasprodane velike dvorane Lisinski i više od 5500 posjetitelja, omiljeni hrvatski komičar, dijagnostičar i urnebesan kroničar političke i društvene zbilje u Osijeku će po prvi puta prezentirati svoj novi stand up show Predzadnji put – u četvrtak 17. listopada s početkom u 20 h. Predstavu je najbolje opisao sam Peravn riječima: "Od svega što sam rekao u svojih 55 godina i 6 mjeseci, u ovoj predstavi spremam najboljih 90 minuta!". Javite se na vrijeme za rezervaciju ulaznica po cijeni od 70 kn.

Ulaznice za sve naše evente možete rezervirati putem maila: [email protected] i [email protected], telefonskog broja Uprave 205 501 (pon-pet od 9:00-17:00 sati) ili broja blagajne kina Urania 205 507 (svaki dan od 17:00-21:30 sati) te našeg Facebook profila Kino Urania & Kinematografi Osijek i grupe Kinematografi Osijek.

U novome filmskom tjednu premijerno možete pogledati igrano-dokumentarnu dramu Dnevnik Diane Budisavljević (uz gostovanje redateljice Dane Budisavljević u subotu 5.10. u 19 h), originalnu priču o najpoznatijem Gothamovom negativcu Jokeru i novi nastavak obiteljske avanture Putovanje jednog psa, a na programu i dalje ostaju filmski nastavak popularne serije Downton Abbey, nastavak kultne akcije Rambo: Do zadnje kapi krvi, animirani i sinkronizirani nastavak Janka Strižića: Farmagedon te dokumentarac Putinovi svjedoci (Kino klub).

Arthur Fleck je čovjek koji se bori s pronalaskom svog puta u slomljenom društvu. U želji da ga obasja bilo kakvo svjetlo, odluči se okušati kao stand-up komičar, no čini se kako je uvijek on predmet ismijavanja. Uhvaćen u cikličkom postojanju između apatije, okrutnosti i izdaje, Arthur donosi jednu lošu odluku za drugom, što dovodi do lančane reakcije eskalirajućih događaja u ovoj groznoj, alegorijskoj studiji karaktera. Ne propustite do sada neispričanu priču o najpoznatijem negativcu Gotham Cityja Jokeru, s neponovljivim Joaquinom Phoenixom u naslovnoj ulozi!

Bailey je u prvom filmu doživio čak četiri reinkarnacije u isto toliko pasmina. Mješanac australskog ovčara i bernardinca sada dane provodi u lagodnom životu na farmi u Michiganu zajedno s Ethanom i Hannah. Daje obećanje Ethanu da će njegovu unuku CJ pratiti kroz svaki svoj novi život i štiti je. Tada započinje njegova nova avantura te on pronalazi svoju sudbinu i neraskidive veze. Putovanje jednog psa je dugoočekivani nastavak dirljivog globalnog hita Smisao života jednog psa, nastao je na temelju bestselera Brucea Camerona, koji je je ispričan kroz pseći pogled na svijet.

Unatoč ozbiljnim godinama legendarni Sylvester Stallone, jedan od najpopularnijih akcijskih junaka, donosi petu ekranizaciju kultne akcijske priče o Rambu: Do zadnje kapi krvi. Vijetnamski veteran John Rambo preživio je mnoge potresne događaje u svojem životu te se povukao u jednostavan život u izolaciju. U nastavku kultnog serijala, Rambo se sukobljava sa pripadnicima meksičkog kartela koji mu se drznuo oteti kćer.

U cijelom svijetu obožavana i najprestižnijim nagradama ovjenčana britanska serija Downton Abbey dobila je svoj filmski nastavak. Filmska priča nastavlja tamo gdje je stala sama serija, zaključuje ju te rasvjetljuje sudbinu glavnih likova kao i samog Downton Abbeya. Radnja je smještena u 1927. i vrti se oko posjeta engleskog kralja i kraljice Downton Abbey-u, što je ujedno velika čast i za vlasnike i za poslugu.

Sjećate se Janka Strižića, koji je ostvario odličan box office uspjeh i bio je nominiran za nagradu Oscar? Novi nastavak Farmagedon još bolji, veći i zabavniji jer na farmu Mossy Bottom, stiže izvanzemaljac! Čudna svjetla iznad grada Mossinghama najavljuju dolazak tajanstvenog posjetitelja s drugog planeta... no na obližnjoj Mossy Bottom farmi Shaun ima druge stvari na pameti. Kada maleni izvanzemaljac prisilno sleti blizu farme, Shaun uskoro vidi priliku za novu avanturu te kreće na misiju: mora otpratiti intergalaktičku posjetiteljicu prije nego je ulovi zlobna organizacija.

U sklopu ciklusa filmova „FEST is the BEST“ u Kino klubu (snižene cijene ulaznica: 20 kn redovna, 16 kn za studente i umirovljenike), još ovaj tjedan možete pogledati dokumentarac Putinovi svjedoci - rijedak pogled na mladog Putina i ogromnu političku mašineriju koja ga je dovela na vlast. Kroz izjave bivših ruskih predsjednika Gorbačova i Jeljcina, ali i samoga Putina, film donosi priču o Putinovu usponu na vlast i položaju koji drži već gotovo dva desetljeća. Na staru godinu 1999. godine predsjednik Boris Jeljcin iznenadio je svijet obznanivši da daje ostavku i vlast prepušta novoizabranom premijeru Vladimiru Putinu. Putin je trebao obnašati dužnost predsjednika tri mjeseca, do izvanrednih izbora. Umjesto uobičajene predizborne kampanje, Putinov tim angažira redatelja Vitalija Manskog, koji ga prati i snima za televizijski dokumentarac. U "Putinovim svjedocima" Manski se vraća tom intimnom materijalu snimljenom u Putinovu krugu tijekom 2000. godine kako bi vođu, koji se otad prometnuo u ključnu figuru na svjetskoj političkoj sceni, prikazao iz potpuno nove perspektive.

Proslavite rođendan u Uraniji i provjerite zašto svi kažu da su kod nas najbolje zabave. Posebne pogodnosti i povoljnije cijene možete iskoristiti uz studentsku, umirovljeničku i NK Osijek iskaznicu te na dječjim matinejama i obiteljskim srijedama (cijena ulaznice 20 kn), uz grupne popuste (cijena ulaznice 18 kn za grupe od minimalno 10 osoba) i poklon vouchere (10 ulaznica za 180 kn). Kako svi nakon dobrog filma obično ogladnimo, dobro nam dođe Early Birds paket uz koji za 45 kn dobijete ulaznicu za film + obrok u restoranu Lumiere.

Vidimo se u kinu Urania


Četvrtak, 3. listopada 2019.
17:15 Downton Abbey - Downton Abbey (122 min)
19:00 FEST is the BEST: Putinovi svjedoci - Svideteli Putina (108 min) (Kino klub)
19:20 Rambo: Do zadnje kapi krvi - Rambo: Last Blood (100 min)
21:15 Joker - Joker (122 min) PREMIJERA

Petak, 4. listopada 2019.
09:30 Back to School: Janko Strižić Film: Farmageddon - A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon (86 min)
17:30 Putovanje jednog psa - A Dog’s Journey (109 min) PREMIJERA
19:00 FEST is the BEST: Putinovi svjedoci - Svideteli Putina (108 min) (Kino klub)
20:00 Dalmatinska stand-up comedy večer- stand up show u izvedbi SplickeScene
22:00 Joker - Joker (122 min) PREMIJERA

Subota, 5. listopada 2019.
11:00 Dječja matineja: Janko Strižić Film: Farmageddon - A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon (86 min)
17:15 Janko Strižić Film: Farmageddon - A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon (86 min)
18:30 FEST is the BEST: Putinovi svjedoci - Svideteli Putina (108 min) (Kino klub)
19:00 Dnevnik Diane Budisavljević - The Diary of Diana B (88 min)- premijera filma uz vođeni razgovor s
redateljicom Danom Budisavljević (ulaznica 25 kn, bez popusta i gratisa)
21:30 Joker - Joker (122 min) PREMIJERA

Nedjelja, 6. listopada 2019.
11:00 Dječja matineja: Janko Strižić Film: Farmageddon - A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon (86 min)
17:45 Putovanje jednog psa - A Dog’s Journey (109 min) PREMIJERA
19:00 FEST is the BEST: Putinovi svjedoci - Svideteli Putina (108 min) (Kino klub)
19:40 Dnevnik Diane Budisavljević - The Diary of Diana B (88 min) PREMIJERA
21:15 Joker - Joker (122 min) PREMIJERA

Ponedjeljak, 7. listopada 2019.
17:30 Downton Abbey - Downton Abbey (122 min)
19:00 FEST is the BEST: Putinovi svjedoci - Svideteli Putina (108 min) (Kino klub)
19:40 Dnevnik Diane Budisavljević - The Diary of Diana B (88 min) PREMIJERA
21:15 Joker - Joker (122 min) PREMIJERA

Utorak, 8. listopada 2019.
17:15 Putovanje jednog psa - A Dog’s Journey (109 min) PREMIJERA
19:00 FEST is the BEST: Putinovi svjedoci - Svideteli Putina (108 min) (Kino klub)
19:10 Joker - Joker (122 min) PREMIJERA
21:15 Rambo: Do zadnje kapi krvi - Rambo: Last Blood (100 min)

Srijeda, 9. listopada 2019.
18:00 Janko Strižić Film: Farmageddon - A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon (86 min)
19:00 FEST is the BEST: Putinovi svjedoci - Svideteli Putina (108 min) (Kino klub)
19:35 Dnevnik Diane Budisavljević - The Diary of Diana B (88 min) PREMIJERA
21:15 Joker - Joker (122 min) PREMIJERA






[FOTO] Otvorilo se kino Urania

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: