Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Županija ulaže značajna sredstva u energetsku obnovu na području Grada Osijeka

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65437
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.09.2019. 12:59 
Naslov:  Županija ulaže značajna sredstva u energetsku obnovu na području Grada Osijeka
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osječko-baranjska županija ulaže značajna sredstva u energetsku obnovu zgrada javne namjene na području Grada Osijeka. Tako je početkom godine završena energetska obnova Graditeljsko-geodetske škole Osijek na kojoj je obnovljena fasada te je postojeća stolarija zamijenjena novom energetski učinkovitijom. Dodatna ušteda energije osigurana je i kroz rekonstrukciju sustava centralnog grijanja zamjenom dotrajalih toplinskih stanica novima. Ukupna vrijednost obnove iznosila je 10.061.660,31 kune, školska zgrada prešla je iz energetskog razreda E u B, smanjena je potrošnja energenata, a škola je ugodnija za boravak i rad.

Tijekom srpnja i kolovoza započele su energetske obnove Doma za starije i nemoćne osobe Osijek, I. gimnazije, Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića i Medicinske škole te Elektrotehničke i prometne škole Osijek.

Najveći zahvat predviđen je na obnovi sve tri zgrade Doma za starije i nemoćne osobe izmjenom postojeće stolarije novom, toplinskom izolacijom vanjskih zidova, stropova i krova te rekonstrukcijom sustava grijanja. Ukupna vrijednost ovih radova iznosi 12.086.741,55 kuna, a nakon rekonstrukcije zgrade će iz energetskog razreda E prijeći u energetski razred B čime će se ostvariti dodatna ušteda godišnje potrebe toplinske energije.

Projektom rekonstrukcije Elektrotehničke i prometne škole Osijek, ukupne vrijednosti 11.204.095,90 kuna, predviđena je zamjena postojeće stolarije novom te toplinska izolacija vanjskih zidova i krova. Energetska učinkovitost zgrade dodatno će se poboljšati rekonstrukcijom sustava grijanja, čime će se smanjiti godišnje potrebe toplinske energije za grijanje, a učenici i nastavno osoblje dobit će bolje uvjete za rad i smanjenjem emisije stakleničkih plinova.

Na zgradi Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđer Bošković i Medicinske škole Osijek postojeća stolarija bit će zamijenjena novom te će biti izvedena toplinska izolacija vanjskih zidova i krova. Energetska učinkovitost zgrade dodatno će se poboljšati rekonstrukcijom sustava grijanja, čime će se smanjiti godišnje potrebe toplinske energije za grijanje, a emisija CO2 bit će smanjena za 59,13%. Ukupna vrijednost radova iznosi 4.945.711,08 kuna.

Obnovljenu školsku zgradu dobit će i učenici i nastavno osoblje I. gimnazije Osijek. Zamjenom postojeće stolarije novom te toplinskom izolacijom vanjskih zidova i krova, kao i rekonstrukcijom sustava grijanja uvelike će se poboljšati energetska svojstva školske zgrade. Na taj način godišnje potrebe toplinske energije za grijanje smanjit će se za 152.796,00 kWh. Ukupna vrijednost svih radova iznosi 2.785.610,50 kuna, a nakon rekonstrukcije školska zgrada preći će iz energetskog razreda D u B.

Kroz navedene projekte energetske obnove zgrada javnog sektora na području Grada Osijeka u 2018. i 2019. godini ukupno će se uložiti 41.083.819,34 kuna.





Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: