Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



GČ Gornji grad: 2. Konferencija "OsnaŽENA – Ojačajmo Starije i Nemoćne Aktiviranjem ŽENA" [2019.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.09.2019. 9:56 
Naslov:  GČ Gornji grad: 2. Konferencija "OsnaŽENA – Ojačajmo Starije i Nemoćne Aktiviranjem ŽENA"
01.10.2019. 10:30
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

2. konferencija projekta „OsnaŽENA – Ojačajmo Starije i Nemoćne Aktiviranjem ŽENA“ održat će se u utorak 1. listopada 2019. godine s početkom u 10.30 sati u prostorijama Gradske četvrti Gornji grad, Trg Lava Mirskog 1.

Kao što je poznato, Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek potpisalo je s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Uredom za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt naziva „OsnaŽENA – Ojačajmo Starije i Nemoćne Aktiviranjem Žena“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 5.679.225,20 kuna, a prijavljen je u okviru Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Projekt se u partnerstvu s Gradom Osijekom, Centrom za socijalnu skrb Osijek i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje te u suradnji s Općinama Čepin, Šodolovci, Vladislavci i Vuka provodi već 16 mjeseci u kontinuitetu od 30. svibnja 2018. do 30. studenog 2020. godine.

Druga konferencija održat će se povodom pregleda provedenih i najave budućih aktivnosti u projektu. Od provedenih aktivnosti važno je za spomenuti da je u listopadu 2018. godine zaposleno 35 žena koje će kroz dvije godine brinuti o najmanje 140 krajnjih korisnika, a trenutno su u projekt uključena 292 krajnja korisnika kojima je u prva tri kvartala rada pruženo ukupno 34 555 usluga pomoći i podrške. U predstojećem razdoblju predviđeno je i obrazovanje/osposobljavanje zaposlenih žena kako bi kroz povećanje znanja i vještina po završetku projekta bile konkurentnije na tržištu rada.

U sklopu konferencije planira se ujedno i obilježiti Međunarodni dan starijih osoba u suradnji s Maticom umirovljenika grada Osijeka, kako bi se istaknula važnost projekta u zajednici i za krajnje korisnike- starije osobe i/ili osobe u nepovoljnom položaju kojima je potrebna potpora i podrška u kućanstvu u okviru prihvatljivih aktivnosti, a ista usluga im nije već osigurana iz sredstava državnog proračuna ili drugog javnog izvora.

Program:
10.30 sati – Pozdravni govor – Marko Đukić, potpredsjednik Gradskog društva Crvenog križa Osijek
10.33 sati – Uvodna riječ – Martina Hećimović, zamjenica ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Osijek
10.35 sati – Prezentacija projekta – Dora Zlatarić, voditeljica projekta „OsnaŽENA“
10.45 sati – Razmjena iskustava vezana za sudjelovanje u projektu na primjerima zaposlenih žena i krajnjih korisnika projekta, kratki osvrt predstavnika Matice umirovljenika grada Osijeka
10.55 sati – Obraćanje partnera ( Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Osijek, Centar za socijalnu skrb Osijek i Grad Osijek) i suradnika (Osječko-baranjska županija)
11.05 sati – Pitanja i izjave za medije
11.10 sati – Osvježenje za sudionike i predstavnike sredstava javnog priopćavanja


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: