Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



14. međunarodni okrugli stol Urbani Šokci, Osijek [2019.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.09.2019. 13:06 
Naslov:  14. međunarodni okrugli stol Urbani Šokci, Osijek [2019.]
04.10.2019. 17:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Šokačka grana Osijek i ove godine organizira manifestaciju Urbani Šokci s okruglim stolom na temu pučke pobožnosti dvaju etniciteta – Šokaca i Bunjevaca – raseljenih u tri susjedne zemlje.

Nastavljajući dugogodišnju suradnju sa Zavodom za kulturu vojvođanskih Hrvata, Znanstvenim zavodom Hrvata u Mađarskoj te ove godine posebno s Vinkovačkim šokačkim rodovima, Šokačka grana Osijek prvi dan okruglog stola održat će u Osijeku 4. listopada 2019., s početkom u 17 sati, dok će domaćin drugog dijela biti Vinkovački šokački rodovi u Vinkovcima s početkom u 10 sati. Velik broj sudionika govori o tome koliko je „Pučka pobožnost Šokaca i Bunjevaca – jučer, danas, sutra“ tema koja otvara vrata brojnim istraživanjima i podtemama.

Uz sudionike iz svih dijelova Slavonije i Srijema na okruglom stolu o pučkoj pobožnosti Bunjevaca i Šokaca u Bačkoj pričat će znanstvenici i stručnjaci iz Petrovaradina, Subotice, Bačkog Monoštora i Sonte, dok iz Pečuha dolaze predstavnici Znanstvenog zavoda Hrvata u Mađarskoj.

Razgovorima o oblicima pobožnosti, spomenicima, vjerovanjima i procesijama prethodit će predstavljanje dvaju recentnih izdanja, u Osijeku će biti predstavljena knjiga muzikologinje Miroslave Hadžihusejnović Valašek Hodi k meni, puče dragi: hrvatske duhovne pjesme franjevačkih rukopisnih kantuala prve polovice 18. stoljeća u Slavoniji i Srijemu, a u Vinkovcima monografija Tradicijska baština, identitet i migracije Bačkih Šokaca urednice Milane Černelić. Glazbeni dio programa upotpunit će Ženska pjevačka skupina „Šokice“ iz Šokačke grane i Glazbena škola Josipa Runjanina iz Vinkovaca.




Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: