Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Nakon godinu dana konačno se nastavljaju radovi na donjodravskoj šetnici

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.09.2019. 9:21 
Naslov:  Nakon godinu dana konačno se nastavljaju radovi na donjodravskoj šetnici
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nakon zastoja duljeg od godinu dana, uskoro se može očekivati nastavak radova na izgradnji donjogradske šetnice, piše Glas Slavonije.

Podsjetimo, riječ je o trećoj pod-dionici uređenja desne obale Drave, na potezu od Trga Nikole Tesle do vojarne Vrbik, koju je prije više od dvije godine započela tvrtka Vodogradnja koja je u međuvremenu otišla u stečaj, a radovi na gradilištu su stali.

Investitor cijelog projekta, Hrvatske vode, u srpnju su raspisale novi natječaj za izvođača radova na koji je pristigla samo jedna ponuda - od zajednice ponuditelja koju čine Hidrogradnja d.o.o., Osijek-Koteks d.d. i Vuka d.d. Ova zajednica ponuditelja ima već dosta iskustva na radovima na uređenju šetnice uz Dravu budući su oni dobili posao na četvrtoj pod-dionici uređenja desne obale Drave kod stare luke Tranzit. Njihova ponuda iznosila je 30 milijuna kuna s PDV-om, a iz Hrvatskih voda vrijednost projekta procijenjena je na približno 27 milijuna kuna.

"Ovih dana očekujemo primitak potpisanog Ugovora za izvođenje radova od strane naručitelja radova Hrvatske vode, a početak radova planiramo u idućih dva do tri tjedna. Ako vodostaj rijeke Drave i dalje ostane povoljan, do kraja 2019. planiramo izvršiti projektirane iskope materijala uz obalu iz korita vodotoka, postaviti stabilizacijske madrace te sagraditi nožicu nove obaloutvrde na ukupnoj dužini zahvata od Trga Nikole Tesle do vojarne Vrbik. Isto tako, u planu nam je i gradnja dijela nove obaloutvrde gradskog tipa u punom profilu u dužini od oko 200 metara na potezu od Trga N. Tesle, nizvodno. Početkom iduće godine intenzivno će se nastaviti s ostalim radovima", kaže direktor Hidrogradnje d.o.o. Osijek Nenad Cigić.

Hrvatske vode postavile su uvjet da izabrani izvođač radova projekt dovrši u roku od 24 mjeseca, što znači da se završetak radova u najboljem slučaju može očekivati u trećem kvartalu 2021. godine - gotovo tri godine poslije prvotno najavljenog roka (kraj 2018. godine).

Podsjetimo, projekt obuhvaća uređenje prostora od Trga Nikole Tesle do vojarne Vrbik, koji bi trebao u dužini od 840 metara sadržavati pješačku i biciklističku stazu s drvoredom i odmorištima. Šetnica bi od ulice Donjogradska obala trebala biti razdvojena zaštitnim protupoplavnim armiranobetonskim zidom, a povezivanje ova dva dijela trebalo bi biti omogućeno otvorima na sjecištima pravca šetnice s Cvjetkovom ulicom, Primorskom, Banovom, Lađarskom, Ciglarskom i ulicom Vrbik. Da bi sve ovo bilo ostvarivo, u velikom dijelu obaloutvrda bi trebala biti srušena te bi se trebala graditi nova, koja će u korito vodotoka rijeke Drave ući čak 12 metara. Također, obaloutvrda bi u dijelu podno Trga Nikole Tesle trebala sadržavati amfiteatar prema Dravi te elemente budućeg sportskog pristaništa.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek031.com/Arhiv


Pogledajte i..
[FOTO] Pogledajte kako izgleda novi produžetak Promenade!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
akoide
Offline
Ukupno postova: 840
Spol: Muško Muško
Post Postano: 25.09.2019. 20:32 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Hidrogradnja, Vodogradnja, pa koliko mi se čini to su isti brodovi, brodski uređaji i strojevi, samo su ih prebojali. Vjerojatno su i radnici isti. Samo se gazda promijenio. Hoće li biti vše sreće s novim gazdom? Vidim da je uknjižio i 3 milijunčića viška.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: